Can Dostları Yaşam Evi….

Artık bizimde modern bir barınağımız oldu . Can Dostları Yaşam Evi, Karadeniz’in en büyük hayvan barınağı dediler. Ne mutlu Sinop’a.

Bu arada ben öncelikle senelerdir canla başla çalışan Hayvanları Koruma Ve Yaşatma Derneği  çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Nasıl çalıştılar, nasıl mücadele ettiler bire bir onlarla yaşadım. Hepsini verdikleri mücadele için kutluyor ve öpüyorum.

Çok şükür ki ,emekleri karşılıksız kalmadı. Sinop Belediyesi, Valilikte çok yardım etti.Zaten tek başına yardımsız yapılabilecek bir proje değildi.

Sinop Hayvanları yaşatma ve koruma derneğican dostum yaşam evi açılışısinop belediye bandosublankblankblankcan dostum yaşam eviameliyathane

Dün saat 14.00 de açılışı yapıldı. Konuşmasında Belediye Başkanımız Baki Ergül’ün dediğine göre , şuan ki durumunda 350 bin lira harcama yapılmış.Bunun içinde sadece barınma evlerinin maliyeti 100 bin liraymış. Ama göreceksiniz hepsinin kendi kulübeleri var. Küçük yavrular anneleriyle birliktelerdi. Karantina bölümü , ameliyathanesi, kedi evi, çalışanlar için bina,hayvanların dolaşma alanları.Çok çok güzel olmuş, 9 dönümlük yere inşa edilmiş.400 köpek, 50 kedi kapasiteli.324 tane daha ilave yapılabilecek durumdaymış.


beledıye baskanımızın konusması- can dostları… ile  ncabaci
Yol ve tel örgüleri bir inşaat firması  katkı olarak yapmış.Şu anda hem tel örgülerin çevresinde hemde hayvanların dolaştığı bahçede ağaçlandırma yapılmış ama, başkanımız Tarım İl Müdürlüğü ve Orman Müdürlüğünden de bu konuda destek istedi. Tabii yazın güneş altında duracaklarına, ağaç gölgesinde yatar hayvanlar.

Açılış çok kalabalıktı.Öğrencilerde gelmişti. Hayvan sevgisini şimdiden yaşamaları çok güzel. Zaten normalde çocuklar hep hayvan sever de anneler, babalar korkutuyor onları.

ersin ilhanblankblankcan dostum yaşam evi

Bu arada dernekteki arkadaşlarımda hep söyler, dünde başkan söyledi.Özellikle çocuklardan ricası var. Gelin buraya beğendiğiniz bir hayvanı seçin. İsimde bulun onlara , ben bulduğunuz ismi yazdırıp kulübesinin üstüne astırırım da, yeter ki siz gelip bu mekanda sahiplenin hayvanınızı. Gelirken hasta ziyaretine geliyormuş gibi yiyecekte getirin dedi. Öyle ya bazı aileler evde hayvan beslemek istemiyorlar, bahçeleri de yok. İşte sana fırsat hemen gelin ailenizle birlikte bir hayvan seçin…Çok güzel fikir. Öğretmenlerde bu projeyi değerlendirmeliler bence.Toplu halde sınıfça gelip seçseler ve bunu rutin aralıklarla tekrarlayıp, hayvanlarla iletişimi kesmeseler. Çocuklara şimdiden hayvan sevgisini aşılamış olurlardı.

sinop can dostum yaşam evisinop ve gerze belediye başkanlarıblanksinop hayvanları yaşatma ve koruma derneği başkanıcan dostum yaşam evini açılışıblank

Karşılığı bu dünyada hiçbir zaman dönmeyecek bir uğraş.Bakıyorsunuz,besliyorsunuz, hastalıklarıyla uğraşıyorsunuz. Ne kadar güzel. Karşınızdakinden, hiçbir şey beklemeden yapıyorsunuz bu fedakarlıkları.

2 köpeği olan arkadaşım demişti, şimdiye kadar beni kapıda görüp de sevinçten işeyen bir çocuğum olmadı .Ama köpekleri onu  kapıda gördüklerinde sevinçten işiyorlarmış.))))Evlattan da daha vefalı olanlar var yani içlerinde.)))

Sevgili okuyucularım, sizlerde fırsatı bulduğunuzda lütfen çocuklarınızıda alıp gidin, hayvan sevgisini onlara aşılayın.Giderkende mama götürürseniz sevinirler.)))

Bu arada dünkü açılışta,Gerze Belediye Başkanı , hediye olarak büyük bir paket mama getirmiş, bizim başkan paketi görünce ,yaaa bende kamyonla getirdin diye sevinmiştim değip espiri yaptı.)))

Bizim de artık,Can Dostları Yaşam Evi’miz var.Bu büyük projeyle Sinop, hayvan sevgisini herkese gösterdi..

Emeği geçenlere kucak dolusu teşekkürlerimi ve sevgilerimi sunuyorum.

Not:Dün etkinlikler çoktu Sinop’ta,  Engelsiz Yaşam Merkezi için gelen Mehmet Kızıltaş’ın konferansını ve akşam yapılan ‘’Sanatta Engel Yok’’ dans grubunun  gösterileri hakkındaki yazımı, yarın yayınlayacağım.

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.