TÖSSED….

Merhaba sevgili okuyucularım,dostlarım, arkadaşlarım….

Nasılsınız bakalım, herşey yolunda mı?Ruhi durumunuz, maddi durumunuz nasıl?))Hani mart ayı dert ayı derler eskiler, öylemi geçiyor yoksa.?Yok yok Allah korusun, güzel düşünelim ve tüm güzellikleri üzerimize çekelim ..Tamam mı?)))

Bugün salı. 2 gündür sabahtan resim kursumuz vardı. Akrilikle çalıştığımız için sanırım yaptığım resimleri kısa sürede bitiriyorum. Bir resmim daha bitti,ama imzamı henüz atmadığım için yayınlamıyorum şimdi. Birde imza sorunu yaşıyorum. İmzamı bir türlü oturtamadım. Ya çok büyük oluyor, ya güzel olmuyor, onun içinde biraz pratik yapmam gerekecek sanırım.

BİLİM SANAT RESİM KURSU

Bu sabah yeni resme başladım ,yine bir kız çocuğu fotoğraftan yapıyorum.Bu defa Türkiye’den bir portre olacak, umarım beğenirsiniz. Hani geçen gün bir esmer çocuk yapmıştım ya, aynısından bir başka yerde gördüm, araştırınca beni” Obras de Arte” diye facebookta bir sayfaya götürdü. bende bu yaptığım resmi orada paylaştım. 3 günde 83 kişi beğenmiş, 23 kişide o sayfadan paylaşmış.)))Şöyle bir düşündüm, benim sayfamda yayınladığımda 15-20 kişi beğenmiş, 1 kişi(eşim) paylaşmış.)))Ahh dedim kendi kendime görüyor musun, Brezilya’lılar beni daha çok beğenmişler. )))))Ve orada başka bir ressam beni  sayfasında ”artist Nilgun Cabaci”nın resmi diye tanıtmış.)))))))))Bu durumda Brezilya’ya gitmemde şart oldu, artist arkadaşlarla görüşmeye.))))))

Bugün resim kursu arkadaşlarımızla dünden sözleşip Şen Pastanesi’ne öğlen yemeğine gittik. Bazı arkadaşlarım benim önerim üstüne, mantarlı krep, ben ve diğer arkadaşımda tavuklu makarna ( ismini şu anda hatırlamıyorum)  yedik. Tabaklar öyle doluydu ki, hepsini bitiremedik inanın. Çok güzeldi.

ŞEN PASTANESİ

Ardından Engelsiz Yaşam Merkezi’ne gittim.Dün oraya TÖSSED (Türkiye Özel Sporcular Spor Eğitim ve Rahabilitasyon Derneği)bünyesinde uygulanmakta olan ,”sağlıklı sporcu”çerçevesinde, TÖSSED-Destek Programlar Sorumlusu ”Çocuk ve Ergen Psikoloğu Özge Özkan ve diş sağlığı uzmanları ve odyologlar gelmişti, onlarala bugün tanışma fırsatı yakaladım.

TÖSEDTÖSSEDTÖSSEDTÖSSED

Özge ve Berrin Hanım’la yaptığım  röportajda, kendileri anlatsa da, yine de ben yapılan çalışmalardan kısaca bahsedeyim sizlere.


berrin Gürleyen ile  ncabaci
İstanbul Amerikan Hastanesinden Odyolog Uzman Ayşen Erdil ve ekibi,Marmara Diş hekimliği Fakültesinden Pr. Doktor İlknur Tanboğa ekibinden, gönüllü diş hekimleri gelerek,dün ve bugün, Sinop Merkezde zihinsel engellilere hizmet veren okullardan,  100 kadar çocuğu muayene ettiler ve sağlık kontrolünden geçirdiler.

Bugün gittiğimde Engelsiz Yaşam Merkezi çok kalabalıktı.Çocuklar ve aileleri muayene sıralarını bekliyorlardı.

Özge Hanım’la konuştuğumda, Sinop çok çok başarılı bu konuda. Çocuklar çok sağlıklı ve bu merkezde süper, diyerek beğenilerini dile getirdi.

TÖSSED’in Zihinsel engelli çocuklara sunduğu, Özel Olimpiyat destek programlarından biride sağlık tarama programıymış ve 6 dalda tarama yapıyorlarmış.

Bunlar genel sağlık, kulak, diş tarama,beslenme, göz,ortapedi dallarıymış.Türkiyenin birçok yerine ekip olarak gidiyor ve sağlık kontrölü yapıyorlarmış.Sizlere resmi web sitesinin adresini vereyimde bir bakın yaptıkları faaliyetlere.

http://www.soturkiye.org.tr/

Bu arada Engelsiz Yaşam Merkezinde bazı çocuklar beni tanıdı, sarıldılar,koluma girdiler, bana sevgilerini dile getirdiler.)))

İlerleyen saatlerde  Sosyal Hizmetler İl Müdürü  Mustafa Tosun ve THK İl Başkanı Nuri Şişman’la birlikte ziyarete geldiler.

Meğer  bugün THK’da çalışan bir gönüllü bey,engelsiz Yaşam Merkezinde el becerisi olan çocuklara maket uçak yapımını öğretiyormuş.  Günde 8 saatten 3 günde, gösterdiği maketi bitirebileceklerini söyledi.Bu maket bitince biraz daha zoruna geçeceklermiş. Çok güzel bir etkinlik,bu konuda da emeği geçenleri kutluyorum.

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİENGELSİZ YAŞAM MERKEZİengelsiz yaşam merkeziengelsiz yaşam merkezi

Yani sevgili okurlarım gerçekten çok güzel çalışmalar yapılıyor. Emeği geçen herkese her kuruma, bir vatandaş olarak teşekkürlerimi dile getiriyorum.

Bu arada, Sinop Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürü Berrin Gürleyen’e özellikle teşekkür ediyorum, iyi ki varsınız….

İyi akşamlar….

“Kazanmak için değil, katılmak ve cesaretimizi kanıtlamak için yarışacağız.”TÖSSED

 

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.