TEŞEKKÜRLER KANAL D…….Sessizliğin Sesi…

Merhabalar..
Bildiğiniz gibi işitme engellilerin televizyon izlemesi çok zor oluyor, bizler TV yi açtığımızda çoğunlukla bir şey anlayamıyoruz.O kadar çok televizyon kanalı olmasına rağmen bizi düşünen olmuyordu, bu konuda daha önceden de yazmıştım.:
https://nilguncabaci.com/2012/06/alt-yazilar-ve-onemi-sessizligin-sesi/
Kanal D bizleri düşünerek çok izlenen bazı dizilerini alt yazılı olarak internette yayınlamaya başlamıştı. Öyle Bir Geçer Zaman ki ile başlayan bu çalışmayı; sırasıyla Sultan (yayından kalktı), Veda (yayından kalktı), İntikam, Merhamet, Arka Sokaklar ve Yalan Dünya takip etti.. Başlarda gecikmeler ve alt yazıda senkronizasyon kayması gibi sorunlar yaşanırken sonra bunların yayını da bir düzene oturdu.Ne kadar mutlu olduk tarif edilemez, bizi düşünen bir kanal var ve dizileri izlerken bizde keyif almaya başladık.
Kanal D, daha sonra bununla yetinmedi ve bizlere yeni bir sürpriz yaptı.. işaret dili kullanan işitme engelliler için sağ alt köşeye birde işaret dili tercümanı koydular. Çok ama çok sevindik.. ben işaret dili bilmesem de alt yazıyı çabuk okuyunca bazen işaret dili tercümanına bakıyorum ve kendi çapımda öğrenmeye çalışıyorum.

merhamet IMG_20130322_200743intikam
Bu işaret dili tercümanlarından ve aynı zamanda “Coda” olan H.Hüseyin Korkmaz Bey’e bu konuyu sordum:Kanal D, bu uygulamayı uzun süredir planlıyordu, gerçekleşmesi beni de çok mutlu etti, diyor.
Teklifi birlikte çalıştığı Sesli Betimleme Derneği aracılığıyla almış.
Ortamı ve duygularını sorduğumda: Stüdyo ortamının çok güzel olduğunu, duygularını da harika ötesi olarak tanımlıyor.Ayrıca işitme engellilere böyle bir hizmetin verilmesinde görev aldığı için gurur duyduğunu söylüyor.
İleride Türkiye’mizde TV lere, Amerika’da olduğu gibi closed captıon teknolojisi uygulansa, istediğimiz programları kumandanın bir tuşuna basarak anında alt yazılı olarak izleyebilsek ne güzel olurdu..
Diğer kanallarında Kanal D’nin gösterdiği duyarlılığı göstermesi dileğiyle..
Tekrar çok teşekkür ederiz Kanal D ve emeği geçenlere..

Gül Ustabaş Genç

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

KİTAPLAR VE KÜTÜPHANE….Sessizliğin Sesi

 Sevgili arkadaşlarım; İnanın düzenli yazmak istiyorum ama, bir türlü bilgisayar başına oturamıyorum.. Telefon her işimizi …

2 Yorum

  1. blank

    Gerçekten KanalD çok duyarlı bu konuda. Diğer kanallarda hala bir hareket yok. Daha çok yol var,2013 geçiyor artık ne zaman olur ben pek umutlu değilim artık…

  2. blank

    Umudumuzu yitirmeyelim ama varolanı da takdir etmeye devam edelim derim ben sevgili Delfina.. öpüyorum, sevgiler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.