Öğretmen Liselerinin 165. Yılı ve Epeka Türkiye….

Salonda, masanın üstünde kalıpları üzerine yerleştirilmiş bir kumaş, mutfağımın kapalı balkonunda şövalemin üstünde boyanmayı bekleyen tuvalim..Ve tabii biz kadınları bekleyen daha birçok günlük iş beni beklerken, ben bugünkü programlarımın içinde olan Sinop Anadolu Öğretmen Lisesi’nin 51. yılı, öğretmen Okullarınında 165.yılı kutlamalarına katılmak üzere saat 10.15 de evden çıktım.
Okulda tanıdığım birçok hocamla selamlaştım ve gösterilen yere arkadaşımla oturarak beklemeye başladık. Tüm protokol gelmişti. Hatta Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy’da vardı.
Sahne çok güzel hazırlanmıştı. Cami, kale, diyojen, saat kulesi,martılar, teknelerin gölgesi sahne duvarına yansımıştı. Işıklandırmada çok güzel yapılmıştı. Martılar uçuyor havasındaydı sanki.

sinop öğretmen lisesisunay terzisinop öğretmen okulusunay terzi
Bir erkek , bir bayan sunucuları vardı. Çokta iyi sundular. Böyle gençleri gördükçe gurur duyuyorum.Birçoğu arkamızdan geliyor.

Ben Bir Öğretmenim-Şiir (1) ile ncabaci
Yine maalesef ismini anımsayamadığım bir öğrenci şiir okudu ve çok güzel yorumladı. Ve sonrada ”Neden Öğretmen Okulunu Seçtim” konulu kompozisyon yarışmasında 1. gelen öğrenci ,yazdığı kompozisyonu okudu. Sinop Dikmen Cumhuriyet YİBO 8.sınıfa giden adının Sunay Terzi olduğunu daha sonra öğrendiğim bu öğrenci, hem yazısıyla, hem de yorumuyla beni çok etkiledi.
Daha okula ilk girişte dikkatimi çekmişti. Yanında önce babası olduğunu düşündüğüm, sonra okul müdürü olduğunu öğrendiğim bir beyle dolaşıyordu.Müdürünün, öğrencisiyle çok büyük gurur duyduğu her halinden belliydi.Yemek bölümüne geçtiğimde tesadüfen gördüğüm Sunay’la orada tanışıp fotoğrafını yakından çektim ve o arada da müdürüyle tanışma olanağım oldu.Buradan bir kez daha Sunay’ı ve kendisine destek verenleri kutluyorum.Böyle değerleri destekleyelim, ellerinden tutalım.

SUNAY TERZİ1.GELEN KOMPOSİZYON YAZARI (1) ile ncabaci
Kısa bir ödül töreni oldu, müziklere geçildi.Semazen ve folklor gösterileri, sahneyi dolduran öğrencilerle ve yöneten müzik öğretmenleriyle devam etti.

SEMAZEN GÖSTERİSİ- (1) ile  ncabaci
Daha sonra sadece sahnedeki öğrencilerle değil, salonda yan tarafta oturan seyirci öğrencilerin hep beraber danslara eşlik etmesiyle, gösteri büyük bir şova dönüştü.

YABANCI MÜZİK VE DANS (1) ile ncabaci
Ve tüm seyirci ve öğrencilerin seslendirdiği öğretmen marşıyla da son buldu tören.
Törende okul müdürü, milli eğitim müdürü, emekli bir öğretmen (sanırım bir derneğin baş.) ,milletvekilimiz ve valimiz konuşma yaptılar.
Ardından da geleneksel pilavlarından yemeğe davet ettiler.Şimdiye kadar ben 5 kez bu törene katılmış, ama yemek bölümüne hiç gitmemiştim. Bu defa gittim. Bayağı kalabalıktı. Ahçıları da mükemmel pişirmiş, eti ve pilavı,ellerine sağlık.

sinop valisisinop öğretmen lisesisinop öğretmen lisesiözgen ailesisinop öğretmen lisesiDSC06538sinop öğretmen lisesi
Bugünkü törenlerde tatsız bir olay yaşanmış,ona üzüldüm.Girişte gördüğüm Şirin Özbilen Hocam ,çok üzgün ve sinirliydi. Bana ”oturduğum yerden,buraya parti meclis üyeleri oturacak diye beni ve birkaç emekli öğretmeni kaldırdılar, ben de onları protesto ettim ve töreni terk ediyorum dedi.Hocam gelin gitmeyin belki bir yanlış anlaşılma olmuştur ,biz sizi her daim orada görmeye alışığız dedim. Ama yok dönmem dedi. Ben de törene katılmak için ayrıldım yanından.Sonra basında ve facebook’ta da bugün kendisine yapılan davranışı yazmış okudum, bir kez daha üzüldüm. Hala da acaba yeni bir öğretmenin, yanlış konuşmasının kurbanımı oldu diye düşünüyorum. Eminim okul yöneticileri böyle bir olaya sebebiyet vermeyip, emekli ve saygı değer hocalarımızı hak ettikleri güzel bir yere oturturlardı ve onlara özel bir yer açarlardı diye düşünüyorum.Umarım bu tatsız olayı telafi ederler ve kalplerini tekrar kazanırlar.
Törenin yapıldığı salona giderken,eski fotoğraflardan bir sergi hazırlamışlardı. Siyah beyaz fotoğraflar bizi de eskiye götürdü. Birçoğunda tanıdığımız arkadaşların fotoğraflarını gördük.
Eve geldiğimde hemen ikinci kutlama için hazırlandım. Pilatin Cafe’de, Epaka derneğinin 1 yaşını kutlayacaktık. Ne çabuk geçmiş yine günler, 1 yıl bitivermiş baksanıza.

epeka türkiyeepeka türkiyeepeka türkiyeepeka türkiye
Ben size Epeka’nın ne olduğunu hatırlatmak veya ilk kez okuyanlara duyurmak için bir kez daha linkini yayınlayacağım, böylece aklınıza takılan sorulara da cevap bulacaksınızdır.
https://nilguncabaci.com/2012/08/16763/
Ve bugün yine üyelerimizle pastamızı keserek derneğimizin 1. yaşını kutladık. Dernek Başkanı yeğenim Ebru şimdiye dek yaptıklarını ve yapacaklarını anlattı. Hazırladığı videoları bizlere izletti ,açıkladı. Bizlerde çaylarımızı içip, pastamızı yiyerek onu dinledik. Hoş sohbet bir öğleden sonra geçirdik. Havanın bozması, bizim günümüzün havasını hiç değiştirmedi. Boşuna demiyorlar dışarının havası ne olursa olsun, yeter ki sizin havanız iyi olsun diye.)))
Hepinize sevgilerimi iletiyor, gönlünüzün havasını kimsenin bozmasına izin vermeyin diyorum..Güzel hafta sonları…

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.