Bugün karar verdim…

Bugün karar verdim artık bazı şeyleri abartmayacağım.Strese girmeyeceğim,sakin bir yaşam süreceğim diye…
Ne dersiniz ,yapabilir miyim????Pek emin değilim, bu konuda kendime güvenemiyorum. Bir şeye kaptırmışsam kendimi, hiç dinlenmeden, durmadan çalışıyorum. Evet bu çalışmalarım (resim) beni çok mutlu ediyor. Haz alıyorum yaparken. Ama bu kadar da abartılmaz ki. 3 gündür neredeyse günde 6 saat resim yaptım. Hiçbir acelem yok aslında, keyfince yavaş yavaş çalışsamya..Ama ben abartıyorum. Ne oluyor, bu defada kolum tutuluyor. tutulur tabi.En son çalıştığımda çiçek resmiydi orjinalinden, boyadıkça boyamam gerekti, 8-10 kat boyadım birçok yaprağı. Hala da bitmedi. Benim kolum bitti, çiçek bitmedi.)))

20130421_204037

Aaa bu arada ben çalışmalarımı Facebook’ta paylaştıkça 2 arkadaşım hevese geldi. Biri Sinop’ta Nurgül, diğeri Amerika’da Yaşar. İkiside resim malzemeleri alıp yapmaya başladılar. Bakalım bitince bana gösterecekler. Çok sevindim,hiç olmazsa birlerini teşvik etmiş oldum böylece.))))Abartmadan yapın, zevk alın, huzur bulun..
Bununla da kalsam, bu arada birde elbise diktim. Sanki kıyafetim yok..Off off şu huylarımdan bir vazgeçsem…Hani derler ya, can çıkmayınca ,huy çıkmaz diye. Yapmayacağım derim bugün, bakmışsın yarın yine aynı şekilde çalışıyorum..
Dün bizim yavru kangalları ziyarete gittim. 11 kangaldan maalesef 10 kangal kaldı. Gittiğimde en zayıf olan 3 tanesinin karnı açıkmıştı, arkadaşlarımın parmaklarını emerek ,sütlerini bekliyorlardı.Süt,su, yumurta sarısı karışımı hazır olunca afiyetle biberondan emdiler. Sonra çiş ve kaka saati geldi. Bu arada ben de hayvanlar hakkında bilgilendim.Siz de aktarayım mı öğrendiklerimi?
Şimdi bir köpek doğum yaparken, 1.yavrusunu doğurduğunda ,onu doğurdu yerden alıp kenara gider orada , yavrusunun içinde bulunduğu keseyi yalayıp, hüp diye yutar, temizler, 2.yi doğurmak üzere yine eski yerine gider ve kaç tane doğurursa aynı işlem o şekil devam edermiş. Göbeklerini de kendi kesiyor dişleriyle. Ve bu doğumlar yavru sayısına göre bazen 6-7 saat sürüyormuş. Bu arada plazentayı da yiyormuş, çok vitaminliymiş. Eğer doğan yavrular arasında sakat olan varsa, anne köpek onu başka bir kenara koyuyor ve emzirmiyormuş. Emzirirken doyan yavrusunu kenara koyuyor, diğer emmeyen yavrusuna memesini veriyormuş. Meme sayısından fazla yavru doğurduğunda işlem böyle gerçekleşiyormuş.Sakat yavru öldüğünde asla başkasının gömmesine izin vermiyormuş, kendi gömüyormuş.Arkadaşım bilmeden alıp gömmüş, çok sinirlenmiş, gömülü yeri kazıp açmış, ölmüş yavrusunu oradan alarak başka yere gömmüş.

Kangallar besleniyor2013-04-20-16.16.312013-04-20-16.21.44DSC07099
Yine ilginç birşey anlatayım. Anne köpek yavruların gözü açılana kadar onları emzirdikten sonra popolarını yalayarak çiş ve kaka yapmalarını sağlıyormuş.Çok enteresan, görüyorsunuz değil mi, doğanın kanununu.Bu 10 kangal yavrusunu biberonla emziren arkadaşlarım ardından ellerine aldıkları peçetelerle popolarını siliyorlar ve hayvanlar anında çiş ve kakalarını yapıyorlar. Eğer bu işlemi yapmazsanız,çiş ve kaka yapamadıkları için sancılanıyorlar. Maşallah nasıl bilgilendim.))))Sonrada yavru köpeklere masaj yapıp gazlarını çıkarıyorlar. Ya çok tatlılar, ben de kucağımda uyuttum dünde, pek sevdim. Bahçeli evim olsa alırdım. Önce köpek ,sonra bahçeli ev mi alsam acaba.))))

kangal yavrunun beslenişi ile ncabaci
Ya şaka bir yana, insan neler öğreniyor.Önceden hayvanlar hakkında hiç bilgim yoktu. Size birşey anlatayım da biraz gülün.))
Bir gün evden çıktım çarşıya gidiyorum. Kömürcünün kapısında siyah iri ,koca karınlı bir köpek uyuyor ama, inleyerek. Baktım baktım, aa bu hamile doğuracak dedim. Anında Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı arkadaşımı aradım. Yeri tarif ettim, köpeği tarif ettim, doğum yapacak galiba bir yardım et ne olursun dedim. Ve ben gittim. Ben den hemen sonra ,tarif ettiğim yere arkadaşım geliyor, arıyor arıyor, hamile bir köpek göremiyor. Kömürcüye soruyor, burada siyah hamile bir köpek varmış gördünüz mü diye . Onlar da, yerde yatan siyah iri köpeği gösterip bundan başka burada köpek yok,o da erkek diyorlar.)))Köpeği o kadar fazla beslemişler ki, köpek ağır düşüp inlemeye başlamış, ben de cinsiyetine bakmadan doğuracak galiba diye arkadaşımı aradım.)))
Şimdi de biraz Sinop’tan bahsedeyim. Bugün karayel çok şiddetli esiyordu. Bizde motosikletle yola çıkmış olduk. Akliman’a giderken epey rüzgara maruz kaldık. Arka denizde dalgalar coşmuştu. Dönüş daha kolay oldu,rüzgar arkadan estiği için.

sinopDSC07107DSC07130
Parklar yine anababa günüydü. Kayıkhanede artık teknelerin örtüleri açılmış, yavaştan tekne bakımları yapılıyordu.Bu tür hareketlilik güzel oluyor, yaz geliyor sevinci doğuyor insanın içine…
Sevgili günlük işte haberler şimdilik bu kadar ..Haydi iyi geceler..

Not: Kangal cinsi köpek sahibi olmak istiyorsanız bana yazın.

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Sinop özlemi çekenler…..

Merhaba sevgili okuyucularım..Nasılsınız?Ben iyiyim çok şükür. Corona günlerinde yürüyüş yaparak, ya da tekneyle balığa çıkarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.