Okyanus Balık Evi…

Merhabalar efendim…Nasılsınız?Tatil sonrası bugün işbaşı yapmak nasıl geldi?Bakın yarın perşembe ,sonra cumaaa…Hafta bittiii..)))
Sevgili okuyucularım bugün liseden arkadaşlarımla Okyanus Balık Evi’nde öğlen yemeği yiyelim dedik ve gittik.
Birçoğumuz ilk gidiyordu ben de dahil.İşin aslına bakarsanız, balık tutanlar pek fazla balık resturanlara gitmezler. Sanırım ben de o sebepten şimdiye kadar gitmemiştim.
Bugün iyiki gidip görmüşüm diyorum. Çok beğendim çoook. Balıkların hepsi taze, birde bugün şansımıza 1 kilo kadar hamsi tutup getirmişler, içli tavada vardı anlayacağınız. Garson,menüdeki balıkları saydıkça hepsinden canımız çekti. Sonra dedik,böyle olmayacak en iyisi biz ortaya isteyip hepsinden yiyelim .Ve öylede yaptık, önce içli tava geldi, sonra çarpan kızartma, sonra barbunya ve mezgit kızartma, ortaya da bolca salata…Ohhh koku derdi yok, kızartma derdi yok. Nar gibi kızarmış önümüze geldi. Bizde afiyetle yedik.Pek güzeldi pek, bunun yanında garson, mısır ekmeği, balık çorbası gibi şeylerde saydı ama biz tercihimizi bunlardan yana kullandık. Tatlı ne var dedik,irmik helvası ve incir tatlısı varmış, ortayada onlardan istedik, çayımızda geldi.Gayet güzel (fazlasıyla) doyduk.)))

2013-04-24-14.03.312013-04-24-13.37.312013-04-24-13.41.17DSC07152
Yemek sonrası Yalı Kahvesine gittik, orada da çekirdek çıtlattık.))))Açık havada ,denizin mis gibi iyot kokusunu ciğerlerimize çektik.)))
Bu arada arkadaşım Nurgül ‘ü de resim yapmaya yönlendirmiştim, geçen oturmamızda hatta gidip hemen resim defteri ve kalem almıştık, bugünde çizdiği resmi getirdi. Maaşallah harika yapmış. Hemde yanlış aldığımız karakalemle.)))Ellerine sağlık. Bugün yeni kalem alıp 13 Mayısa kadar 2 tane resim bitirmeye söz verdi. Seneye de kursa başlayacak. Nilgün diyor, gerçekten resim yapmak beni çok rahatlattı, huzur buldum diyor. Ee dedim ben boşuna yapmıyorum.)))))

DSC07153DSC07149DSC07156
Haydi arkadaşlar, belki sizlerde de yetenek vardır. Sizde yeteneklerinizi araştırın, ortaya çıkarın…Göreceksiniz nasıl bir mutluluk verecek resim yapmak.
Oturma sonrası deniz kenarından yürüdük biraz. Parkın önüne geldiğimizde , denizi görünce çok şaşırdım. her taraf deniz anası kaplıydı, nereden gelmiş ki böyle anlamadım. Allah’tan deniz sezonu değildi.
İşte böyle sevgili günlük. Bu arada resimleri Facebook’ta birçok resim sayfalarında paylaşmaya başladım. Çok beğeni geliyor. En son yaptığım resmim 20 saatte 112 beğeni almış, 27 paylaşım.Beğenen ve paylaşan kişileri de tanımıyorum.. Ahh ah aaah.. Brezilya’dan sonra Türkiye’de de tanınacağım.)))))AY havam batsın, 2 resim çizdim, artist oldum.)))))))))))))))Galiba ölmeden değerim anlaşılacak.)))))))))))))))))))))))
Kendim yazdım,kendim güldüm..
Size bir haber daha
Ayşe Arman Bugünkü yazısında Sinop Gerze’de kurulması düşünülen, termik santralden bahsetmiş. Okumanızı öneririm.
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/23120104.asp?yazarid=
Teşekkürler Ayşe Arman..
Benim sevgili okurlarım ..Sizlere çok teşekkür ediyorum. Beni tercih ettiğiniz, yazılarımı okuduğunuz için..Ve sizi çooooooook seviyorum..
İyi geceleeeer.))))

Not:Cuma akşamı Halk Eğitimi Merkezinde,Sinop Belediye Konservatuvaru Gençlik ve Çocuk Korosunun T.S.M. konseri var. Bence bilet bulursanız kaçırmayın. Hatta yerinizde olsam ayakta bile izlerim..)))

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Sinop özlemi çekenler…..

Merhaba sevgili okuyucularım..Nasılsınız?Ben iyiyim çok şükür. Corona günlerinde yürüyüş yaparak, ya da tekneyle balığa çıkarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.