Süperlerdi…T.H.M.

Dün akşam sanki Popstar Alaturka yarışmasına gitmişim de, birbirinden üstün yarışmacılar sahnede performanslarını sergiliyorlardı.
Evet sevgili okuyucularım, dün akşam Sinop Belediye Konservatuvarı T.H.M. bölümünün hazırladığı, şefliğini Korhan Kaymakkavak’ın yaptığı T.H.M. konserindeydim. Korhan Hocamın konserine ilk kez gidiyordum. Daha öncede çok istemiş ama birtürlü kısmet olmamıştı. Bu akşama kısmetmiş. Hatta repertuvarda 32 türkü olduğunu görünce içimden eyvah, çok uzun bir konser olacak diye düşündüm.

GÜLSÜM BEZİRCİOĞLUDSC06876DSC06880DSC06886DSC06888DSC06893DSC06895DSC06903DSC06908
Ama sevgili okuyucularım, öyle bir konser oldu ki, 10 türkü daha olsa, dinleyebilirdim. Mübarek hepsi assolist gibi söylediler.İçlerinde kimler yoktu ki. Kimi Türkiye 1.si olmuş, kimi 2.lik- 3.lük kazanmış, diğerleri Sinop’un yerel sanatçıları, sazendelerden söyleyen arkadaşlar zaten birer ustalar. Şefimiz de birbirinden güzel hareketli, insanı sıkmayan harika bir repertuvar hazırlamış. Eee daha ne olsun, süperlerdi. Yani inanın hiç bir abartma yapmıyorum.

HAZAL AKKOCA ile ncabaci

irem ermiş ile ncabaci

beyhan erdoğan ile ncabaci

osman avcı ile ncabaci

aYŞE ÖZER ile ncabaci

ÖNER ÇETİN ile ncabaci
Zaten birçok arkadaşımızı videoya aldım. Bu arada videolarını yayınlayamadığım arkadaşlarım, ne olur kusura bakmayın, hepsini yayınlamam mümkün değil.Ama hepiniz süperdiniz. Cem Can Cilingir, sende kavalınla tam bam telimize bastın. Hepinizin eline ,ağzına sağlık.,Siz sevgili gençler ….Sizleri yürekten bir kez daha kutluyorum. Sinop’un adını, Türkiye’nin her yerinde duyuruyorsunuz ve eminim ki ileride sizleri çok daha iyi yerlerde göreceğiz.
Ve diğer solist arkadaşlarım sizleride gönülden kutluyorum. Herbiriniz üzerinize düşen görevleri zevkle ve büyük bir ustalıkla yerine getirdiniz.
Sevgili Vural Bey,yine bizi çoşturdunuz, çok güzeldi canlandırdığınız tipleme.))

En sevdiğimde bu grupta baba oğul ve baba kız müzik yapmaları.Cem , babası söylerken kaval çalıyor,Erdoğan ve oğlu yan yana ritm çalıyorlar, kızı şarkı söylerken Yalçın saz çalıyor…Ne güzel değil mi?)))Bu arada sevgili Sabri hocamda ekipteydi, bir zamanlar bana ve arkadaşıma saz kursu vermişti. Yani eğer bu işin üstüne gitseymişim, bende belki de aralarında olurdum. )))İlkokuldayken de hocamız bağlama çalar bizde türkü okurduk.Sonra kader ağlarını bana T.S.M. olarak ördü…))))))

Müzikle birlikte folklor yapan, tiyatrocu olan genç arkadaşım geceye renk kattın.Kim düşündüyse fikrine sağlık.O kadar beğendik ki hemen orada 3 arkadaş gidip bu gençten bizde ders alalım dedik.)))Vallahi sevgili aileler, veliler. Sinop’ta öyle çok olanaklar var ki yeter ki değerlendirmesini bilin. Bazı şeyler için belki biz treni kaçırdık ama, sizler çocuklarınıza elinizden geldiğince bu olanakları sunun..

FOLKLOR GÖSTERİSİ ile ncabaci
Ve sevgili Şefim Korkan hocam sizi ve ekibinizi kutluyorum.Bize çok güzel bir gece yaşattınız.  Başarılarınızın devamını diliyorum.Gelecek konserinizi sabırsızlıkla bekliyorum..
Hepinize güzel bir pazar günü diliyorum…Sevgiler.

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

4 Yorum

  1. blank

    BİR ZAMANLAR FOLKLOR ÇALIŞMALARIM OLMUŞTU.O DÖNEM KAFKAS OYUNLARINIDA ÇALIŞMIŞTIK.. BİRDEN TUTAMADIM KENDİMİ İŞTE ÇOK COŞKULUYDU 🙂 SEN FARKINA VARIP BENİ DE DAHİL ETMİŞSİN VİDEOYA ŞAŞIRDIM AMA ÇOK HOŞUMA GİTTİ…SAĞOL CANIM ARKADAŞIM ELLERİNE GÖZLERİNE SAĞLIK AYBALAMMM :)****BÖYLE YAPMASAM BEN NASIL KORURUM İÇİMDE Kİ ÇOCUĞU? BİR YANIM ÇILGIN NAR AĞACI,,,BİR YANIM BUZ SARAYI.*****.SENİ SEVGİYLE KUCAKLIYOR ÖPÜYORUM. 🙂

  2. blank

    Ben de sevgiyle kucaklıyorum. İçindeki çocuk her zaman canlı kalsın.Ben o çocuğu çok seviyorum AYBALAMMM.)))

  3. blank

    bende ordaydım inşallah seneye solo parçamı söyleyip taktiri kazanırım

  4. blank

    İnşallah seneye sizi de izleriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.