Şifacı kimdir?….Bi’Tutam Tuz..

 

Eski Western filmlerinde Kızılderililer ve beyazlar savaşırdı. Kızılderililerin kabilesinde bir şifacı kadın olurdu. Ölüm döşeğinde yatanı değişik otlar ve ilaçlarla iyileştirir, ayağa kaldırırdı.
Son zamanlarda spritüel çalışmaların artması ile daha fazla insan alternatif tıbbın gelişmesine, ilaçlarla birlikte değişik yöntemlerin kullanılmasına alışıyor. Reiki en çok tanınan enerji ile şifalandırma yöntemi olmakla birlikte pranik şifa, kuantum dokunuş gibi çalışmalar da fiziksel ve zihinsel iyileşmelere yardımcı oluyor.
Ben de bu işlere başladığımda kendimi her şeyi başarabilen bir şifacı olarak görüp büyük bir şeyler başardığımı düşünüyordum. Zamanla dengeye oturunca aslında bir çok kişide değişik şifa yöntemleri olduğunu farketmeye başladım.
Bana göre büyük şifacılar şöyle sıralanabilir:
Anneler: ‘Öpeyim de geçsin’ ilacını kullanan anneler çocuklarının fiziksel acılarını bir çırpıda geçirme yeteneğine sahipler.
Çocuklar: Oynarken izlendiklerinde iç çocuklarımızı şifalandırabiliyorlar, onlarla oynamak da iç çocuklarımıza seyretmekten daha iyi geliyor tabii. Ayrıca kendi çocuğumuz bize ayna olurken kendimizi hatalarımız ve sevaplarımızla yüzleşmemiz için zorluyorlar.
İş arkadaşları: Sosyalleşme yeteneğimizi geliştiriyorlar. Bazen hiç tarzımız olmayan iş arkadaşları sabrımızı denememize, anlayış yeteneğimizin artmasına yol açıyor.
Aşçılar: Yemek yemek hala vazgeçilmezimiz olduğuna göre kaliteli yemek enerjisiyle bize mutluluk ve şifa veren şeylerin başında geliyor. Tabii bu durumda aşçılara düzgün malzeme kullanmak gibi bir sorumluluk da yüklüyor.
Aile büyükleri: Dedeler, anneanneler, babaanneler…Görmüş, geçirmiş, feleğin çemberinden geçmiş aile büyükleri olarak deneyimlerini bizimle paylaştıklarında, sık kullandıkları cümlelerin içinde bize inanılmaz hayat dersleri, vizyonlar, bakış açıları sunuyorlar ki, bunlar da bizim hayatımızı daha kolay yaşamamız için çok yararlı.
Satıcılar: Moraliniz bozuktur, alışverişe çıkarsınız. Eskinin tezgahtarları, şimdinin satış danışmanları bazen öyle güzel konuşurlar ki, dükkandan mutlu ve gülümseyen bir yüzle çıkarsınız. İşte o satıcı gizli bir şifacıdır.
Komşular: Güleryüzlü komşular her zaman şifacıdır, ufacık bir gülümseme ve merhaba ile kendimizi iyi hissetmek şifalanmaktan başka bir şey değildir.
Sizin şifacılarınız kim olabilir, merak ediyorum.
BANU CONKER

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

2017 geldi…Bi’Tutam Tuz..

Günaydın sevgili nefes dostu, Büyük umutlarla beklediğimiz 2017 en sonunda geldi ve ilk saatlerde yine …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.