Batum’a gidiyoruz, siz de gelir misiniz?

 

Merhaba …

Yine sisli, puslu , ara ara yağmur yağan ve bazen de şaşırtıcı derecede güneşin yüzünü gösterdiği bir Sinop havası  var şu anda. Acaba şemsiyemi taşısam ,yoksa güneş gözlüğümü alsam yanıma bilemedim..

Biraz önce arkadaşlarımla buluştum Şen Pastahanesinde, beraberce sohbet etmek güzeldi.

2013-05-13-14.44.33

Şimdide günlüğümü yazayım dedim. Bu arada size bir turdan bahsetmek istiyorum. Sinop -Batum Turu..

Batum için , Kardeniz’in Lasvegas’ı diyorlar. Bu turu Sinop Hayvanları Koruma Ve Yaşatma Derneği düzenledi. Np Tur’da götürüyor.

Gelmeyi düşünenler için ben programı yazmak istiyorum.17 Haziran da, Belediye önünden saat 22.00de otobüsümüz hareket edecek. Gece yolculuğu yapılacak ve sabah saatlerinde Batum’da olunacak.

Kahvaltı sonrası otele yerleşilecek.

Otobüsümüzle Chakvi Bölgesine hareket edilecek.1900 yıllarda Rus Botanikçi Krasnow tarafından kurulmaya başlanan dünyanın en eski ve en büyük 2. botanik parkı olan, Batumski Botaniciski Sad gezisine başlayacağız.2037 çeşit bitki ve ağacın yer aldığı, ünlü Batum Botanik Parkını gördükten sonra,Batum şehir merkezinde yer alan 1892 tarihinde inşa edilen Büyük Katedral ve Batum’da tek Osmanlı eseri olarak ayakta kalan 1864 tarihli Orta Camii’ni geziyor  ve arzu edenlerle birlikte ,Yunus Balıklarının insanı hayretler içinde bırakan gösterilerini izlemek için,Aguarium’a doğru yola çıkıyoruz.(Ekstra)

Gösteriler sonrası öğle yemeği için mola veriyoruz.(ekstra)Yemek sonrası alışveriş yapmak isteyenler için, Batum’un otantik dokusu korunarak modernize edilmiş sokaklarında kısa bir şehir turu yapıyoruz.

Devlet Sanat Müzesi’nde, Pirosmani, Ayvazovski, Gabaşvili gibi dünyaca ünlü ressamların eserlerinin yanında çağdaş Gürcü resim sanatının nadide örneklerini gördükten sonra, Adjara Khrition Aklıvlediani Devlet Etnografya ve Tarih Müzesi’ni geziyoruz. Batum Bulvarı, Batum Akrepolü’nu görüyoruz. Batum Bulvarından yaya olarak şehri gezmeye başlıyoruz. Parlamento Binası ve Başkanlık Sarayı’nın bulunduğu meydanda Altın Post Efsanesi ve Argonotları konu alan heykelin görülmesi ve fotoğraf için mola veriyoruz.

Mola sonrası Gonio Kalesi’ne doğru hareket ediyoruz. Kale içinde bulunan Arkeoloji Müzesi’nin ziyareti ile kale turumuzu tamamlıyoruz.

Yine alışveriş sonrası geri dönüşe geçiyoruz. Bu yazdığım program 2 günlük programdı. Sabah kahvaltısı ve akşam yemeği dahil. İlk sabah otel dışında kahvaltı yapacağımız için kahvaltı fiyatı ve öğlen yemeklerini siz karşılıyorsunuz. Bir gecede güzel bir Gürcü lokantasına götürüyorlar burası da ücrete dahil.

20 Haziran sabahı, Giresun, Ordu, Ünye yolundan Samsun’a ve Sinop’a ulaşıyoruz.

Dönüşte Trabzon’a uğrayıp Sümela  Manastırını geziyoruz.

Ve yine,20 haziranda yaptığımız gündüz yolculuğundan sonra, NP Tur bizi aldığı yere bırakıyor.

Bu turu 300tl. Eğer gelmek isterseniz , bana mesaj atabilirsiniz. 15 mayısa kadar 100tl, 30 mayıs’ta 100 tl veriyorsunuz. Diğer 100 tl’de otobüse bindiğinizde alınacaktır.

Nasıl,güzel bir tur ve güzel fiyat değil mi? Bence kaçırmayın. Yurt dışına çıkıyorsunuz ve üstelik pasaport gerekmiyor. 1 otobüs doldu, 2.sine başladık. O da yarılandı, acele edin siz de bize katılın. Bu arada beylerde gelebiliyor bu tura.Eşinizle, arkadaşlarınızla haydi sizlerde gelin bekliyoruuuz….

3. otobüs yok ona göre…

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.