Bu iyiliğimi unutmayın.!!!!

Merhaba..Bizim günlük oldu 3 günlük. Vallahi görüyorsunuz şu sıralar günlüğümü 3 günde bir yazar oldum. Demiştim size en meşgul olduğum aylar mayıs ,haziran ayı diye.Yoğunluğumdan yazamadım.Halbuki anlatacak da çok şeyim var.

Pazartesi gününden başlayayım hemen. Pazartesi sabahı saat 4.00 de arkadaşım arabasıyla bizi evlerimizden aldı ve hiç konuşmadan deniz kenarına gidip dileklerimizin şeklini sahile çizdik. Kırmızı kurdeleli yazdıklarımızı denize attık, 41 tane okunmuş zeytin yapraklarını attık ve hıdırellezi böylece karşıladık. Geçen sene arkadaşlarım,deniz kenarının çok kalabalık olduğunu söylemişlerdi ama, bu defa kimse yoktu. Belkide biz erken çıktık bilmiyorum.Bu işleri yaparken tam sabah ezanı okunuyordu. Sabahta paralarımızı, cüzdanlarımızı gül dalından aldık. Ben Hıdır ve İlyas’ın, bizlere uğradığına inanıyorum ve çok teşekkür ediyorum.)))
Geldik eve tabii hemen yattım ama çok uyudum sayılmaz. Çünkü diyetisyenle randevumuz vardı saat 10.30 da.Ve tahmin ettiğim gibi birkaç kilo almışım. Yine aynı diyeti uygulamamızı söyledi. Ve sporu eksik etmeyin dedi. Özellikle de yürüyüş. Pilates yaptığımı söyleyince özellikle oksijeni bol yerde yapın dedi. Beyaz Tv’de Ebru Şallı ile yaparken, Ebru’da odanızı muhakkak havalandırın diyor. Oksijen daha çok kalori yakmamızı sağlıyormuş. Pilatesi ortapedi doktoru da önerdi.Eğer pilatesle birlikte yarım saatlik bir yürüyüşte yaparsanız çok daha iyi olur dedi. Şu sıralar maalesef açık havada yürüyecek pek zaman bulamadım, ama amaaaa ne yaptım biliyor musunuz?
Tesadüfen Facebook’ta gördüğüm bir video, benim bu sorunumu çözdü. Şöyle ki 15 dakikalık yürüyüş videosu.. Aman ben evde kendim yürürüm , ona gerek yok diyorsanız, yanılıyorsunuz. Neden mi?Çünkü bu hareketler sadece yürüyerek değil, aynı zamanda kolunuzu, belinizi,kalçanızı da çalıştırıyor. Herhalde yolda yürürken bu hareketleri yapacak haliniz yok. Onun için bu videoyu evinizde camınız veya balkon kapınız açık vaziyette yaparsanız, dışarıda yaptığınız yürüyüşten daha çok kalori yakarsınız.Sizin için sitemde yayınlıyorum, sizlerde evde olduğunuzda bu yürüyüşü yapın ve beni hatırlayın, bu iyiliğimi de unutmayın.))))))
Burada her 15 dakikada 1mil=1609 metre yürümüş oluyorsunuz. Yani yayınladığım 2 videoyla yürüyüş yaptığınızda,3 kilometreden fazla yürümüş oluyorsunuz. Birde özellikle hatırlatayım. 2. bölümdeki esneme hareketlerini muhakkak yapın ki öbür gün yürürken bir yeriniz ağrımasın. Bu esneme hareketlerini sokak yürüyüşünü yaptıktan sonrada yapmanız gerekir aslında, bunu da aklınızın bir köşesine yazın.

yürüyüş 2. bölüm (1) ile ncabaci

yürüyüş 2. bölüm (2) ile ncabaci
Diyet bölümü bitti))…..
Öbür gün resim kursundaydım, kızımın istediği resmi boyuyorum şimdi de. Tabi onun tarzı farklı, ben portreci.))))Ama kısmetse bu bitince bir portre ,ardından da manzara çalışacağım. Manzara 80X90cm olacağı için onu sene sonu sergisine yetiştiremem,yaz ödevim olur artık.

DSC07267DSC07266DSC07269
Geldik bugüne. Dün internet ve telefonu nakil ettirmem gerekti. İşlemi yaptılar, yarın(bugün) saat 9.30 için randevu verdiler.Ve ben saat 9.30 dan 11.00 re kadar görevlileri bekledim, bana verdikleri telefonu 5 kez aradım yine cevap veren yok. Yaa Allah aşkına ben her defasında bu  Türk Telekom çalışanlarıyla kavga etmek durumunda mı kalacağım.Saat 13.50, toplantıya gidiyorum,telefonum çaldı, evdeyseniz geliyoruz diye. Vallahi açtım ağzımı yumdum gözümü hemde yolda yürürken, adam benim suçum yok, bizim elimizdeki tablette saat 14. 00 yazıyor, siz, o saati size verenlerle konuşun dedi. Ben de bana bu saati verende sizin kurumda çalışıyor, şu anda siz açtınız ben de içimi size boşaltıyorum. Sonuçta aynı camidansınız dedim. Toplantım erken biterse arayayım mı bu numaradan diye sordum. Tamam dedi. Saat 16.00 da toplantı çıkışımda gelip yaptılar. Sonra bir arkadaşıma gittim, 1 saat kadar sonrada tv anteni takmaya bir tamirci geldi, ev karıştı, koşuşturma..Aaa vallahi çok yoruldum, dokuz ayın çarşambası bir araya geldi anlayacağınız. Biraz dinlenmeye ve sesizliğe ve resim yapmaya ihtiyacım var))…
Haberlerim daha bununla bitmedi, ama benim günlük Han Duvarları şiiri gibi çok uzun oldu. En iyisi burada bitireyim devamını kısmetse, yarın yazarım. Sanırım 3 gün bekletmem bu sefer.))))
Yürüyüş yapmayı unutmayın, sağlığınızı yabana atmayın…)))))
Haydi iyi geceler.

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Sinop özlemi çekenler…..

Merhaba sevgili okuyucularım..Nasılsınız?Ben iyiyim çok şükür. Corona günlerinde yürüyüş yaparak, ya da tekneyle balığa çıkarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.