Canım Annem…

Bugün anneler günü..Önce tüm annelerin ve anne adaylarının bu gününü kutluyorum.
Önceden daha çok etkilenirdim bu günden. Annemin özlemi içimi sarardı. Ahh derdim keşke şimdi hayatta olsaydı da ,ona hediyeler alabilseydim, elini ve yanaklarını öpebilseydim…Aradan 16 yıl geçti…Yine çok özlüyorum onu..Ama kabullendim..Artık yok…
Bir kuş misali uçup giden hayat, onuda ayırdı bizlerden..
Hayat; iyisiyle ,kötüsüyle devam ediyor..Edecekte… Yeni anne adayları dünyaya gelirken , yaşayanlarda zaman içinde göçüp gidecek.
Bizi canından çok seven, her kötülükten sakınan,geceleri uykusuz kalıp ama hiç şikayet etmeyen,başarımız başarısı olan, üzüntümüz üzüntüsü, neşemiz, neşesi olan sevgili annelerinizin kıymetini bilin.Sağlığında onu ne kadar çok sevdiğinizi dile getirin, hissettirin..
Biz de bugün kabristana gidip ziyaret ettik , hem annemi, hem de kayınvalidemi. Dualar okuduk,kabirlerini temizledik. Babamın mezarı biraz çökmüş, birisini bulduk, toprak atıp düzenleyecek mezarlarını,onu ayarladık.Allah kabul etsin,kabir rahatlığı versin herbirine.
Anneleri hayatta olanlar çok daha şanslılar ,ne güzel ki bugün onlarla bizzat görüşüp yanaklarını öpecekler. Veya uzaktalarsa seslerini duyabilecekler. Ne olur kıymetini bilin ve değerlendirin.
Bu sabah erkenden beni de çocuklarım aradı kutladılar.Ne güzel bir duygu anne olmak ve senin yetiştirdiğin evlatlarının seni araması…İyi ki anneyim. İyi ki 2 güzel evladım var.Her anne gibi ben de onları çok seviyorum. Allah eksikliklerini göstermesin.
Bu arada ülkece başımız sağ olsun. Reyhanlı’daki üzücü terör olayı hepimizi üzdü. Ulusumuzun başı sağolsun.

DSC07316
Bugün Sinop yine çok sisli. Dün akşam Facebook’ta, bir yazı görmüştüm, bugün saat 9.00-12.00 arası Balıkçı Parkaların da oturup kitap okuyalım , parklarda sadece çay içilip, çekirdek çitlenmediğini gösterelim diyordu. Bende Kabristan dönüşü kitabımı alıp gittim. Önce boydan boya parkı dolaştım ,ama maalesef sadece Avcılar ve Liman park’ta, 2 masada kitap okuyanlar vardı. Bende gidip bir masaya oturup kitabımı okudum. Yanda da Üniversite, lise ve İlkokul talebelerini bulunduğu masada da kitap okuyorlardı, onlarında görüntüsünü aldım. Sonra ortam kalabalıklaşınca çok uğultu oldu, birçok kişi kahvaltı yapıyordu, ben de kalktım eve geldim.Yani toplasanız 20-25 kişi var veya yoktu.Saat 11.00-12.00 arası.

sinopsinopDSC07320IF
10-16 Mayıs Engelliler Haftası, 12-18 mayıs Hemşireler Haftası olarak kutlanıyor.Hepimiz birer engelli potansiyeliyiz. Bunu unutmayalım, empati yapalım ve ona göre davranalım. Yarının bizlere ne getireceğini asla bilemeyiz.Bunu aklımızdan çıkarmayalım.Ve umarım yetkililer de bunu göz önünde bulundurup, onların yaşamlarını kolaylaştırmak için gereken düzenlemeleri yaparlar,söz de kalmaz.
Sevgili hemşireler sizinde emekleriniz çok, bu haftanız size de kutlu olsun. İyi ki varsınız.
Sevgili okuyucularım hepinize güzel bir pazar diliyor, sevgilerimi yolluyorum Sinop’tan.
Biliyor musunuz, bana annem hiçbir şey için, hiçbir zaman off dememişti.(((((((Onu yine çok özledim…

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.