Helesa Şenlikleri ve Odyolog…

 

Şimdi kafam takıldı fotoğraf makineme….2 dir sorun çıkarıyor,halbuki daha 1 yıl oldu alalı. Bu sıralar elektronik aletlerim çok çabuk bozulmaya başladı,hayırdır inşallah.

Fotoğraf makinemle çektiğim videoları PC ye aktaramıyorum. Dün akşam  Helesa etkinliklerinde çektiğim videolar yine gitti.İlk çektiğim videoyu indirebildim,diğerlerini indirirken kartı biçimlendirmek durumunda kaldım ve silindiler. Halbuki belediye başkanımızın ve valimizin açılış konuşmalarını ve bu sene Helesa’yı söyleyen Murat İlkılıç’ı da videoya çekmiştim. Ama gitti. ((((Bu akşamda çok güzel etkinlikler var, aynı şey başıma gelsin istemem bari diğerini de alayım yanıma.((

Önce olumsuzlukları yazayım sonra diğer haberlere geçerim. Casper Pc’im 3. Kez tamirden gelmiş,daha almadım,günlüğümü yazıp almaya gideceğim. Güya bu defada ana kartı değiştirmişler. Göreceğiz bakalım. Bir sorun daha çıkarttığında doğruca Tüketici Hakem Heyetine başvuracağım.Daha 7 ay oldu alalı, her ay taksitlerini ödüyorum, ama doğru dürüst kullanamadım. Eskisi olmasa yanmıştım.(((

Eveet…Elektonik aletlerdeki şansızlığımı yazdım şimdi gelelim diğer haberlere.

Dün sabah 9.00 da Odyolog Melike Durgun Yağcı’daydım. Sabahın erken saatinde yola çıktığım için kendi kendime de soruyordum,inşallah sesim iyi çıkar diye. Çünkü Cumartesi akşamından beri normal ses tonumu yakalamıştım.Ramazanda geç yatıyoruz, birde sahura kalkınca uykunuz ister istemez bölünüyor,kaçıyor. Ve bundan dolayıda sabah sesim çatal çataldı.İlerleyen zamanda düzeldi. Yine sohbet ettik,odyologumla. Bu defa yapmam gereken şeyleri söyledi.Rezonans çalışmaları yapın dedi.

Şu anda yaptığım egzersizlerle diyaframımım iyi çalışmasını sağlıyoruz.

Bana UMUM–MAM MAM MAM—MUM MUM MUM—MOM MOM MOM—MIM MIM MIM MIM çalışmaları yapmamı söyledi. Ve oturarak ve ayakta da nefesimi tutup bırakarak diyafram çalışmamı önerdi.Bu çalışmaları  Sinop Belediye konservatuvarının okuluna giderken de yapmıştım. Orada hocalarımız bu çalışmaları ses açmak için yaptırırlardı.12 Ağustos ta yine randevum var. Dün odyolog dönüşü sesim yine normal haline döndü.)))

Dün gece,Sinop Belediyesi ve Sinop Hemşehrilik ve Dostluk Derneği işbirliğiyle düzenlenen,  Helesa şenliği vardı.Geçen yıl bu geleneği yıllardır sürdüren Vural Etyemez,  şapkasını Murat İlkılıç’a vermişti. Bu senede başı o çekti.

Özer Gürbüz-Helesa ile ncabaci

Balıkçı Parkı’nın önünde toplanan halkımız ve gösteri grubu, Sinop Hemşehrilik ve Dostluk Derneği Başkanı Özer Gürbüz’ün açılış konuşmasını,daha sonra belediye başkanımızın ve valimizin konuşmalarını dinledikten sonra, Murat

‘Bismillahtan başlayalım’ diyerek startı verdi.. Bu seneki çektiğim kayıtlar yok olduğu için geçen senenin linkini yayınlamak istiyorum.

helesa-murat ilkılıç ile ncabaci

Bu etkinlikte toplanan bahşişler Sinop Yardım severler Derneğine verilecek. Dün akşam edindiğim bilgiye görede 2700tl civarında para toplanmış.

Bir süre bu etkinliğe devam ettik,sonrada bir yerde oturduk. Havada çok güzel olmuştu, akşam üzeri çıkan rüzgar durmuş, mehtapda bütün haşmetiyle gökyüzünde parlıyordu.

Daha sonrada yürüyüşümüzü yapıp ,geldik evimize. İşte dünkü haberler bukadar. Bu akşamda Sinop Beldiyesinin hazırladığı iftar yemeği var. İlk kez katılacağım, umarım iyi gecer. Ardından da, Tayfun Talipoğlunun şiir dinletileri ve Utku Güdü’nün şarkıları ve Beldiye Başkanımız Baki Ergül’ün açıklamalarıyla devam edecek bir sohbet bizi bekliyor olacak. Geçen sene yine aynı program yapılmıştı. Sadece değişen Gonca Gülay’ın yerine, bu sene Utku şarkı söyleyecek. Çok güzel ve keyifli bir gece olacağını tahmin ediyorum. Haydi bakalım. Bu akşam ki haberleride kısmetse yarın anlatırım. Hepinize iyi günler diliyorum. Hoşçakalın.

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.