Oradan, Buradan….

Hep günlük , hep günlük…Birazda değişik konulardan bahsedeyim istedim bugün..
Ne mi? Mesela mutluluk…Daha doğrusu Amerikan Forbes Dergisi dünyanın en mutlu ve en mutsuz ülkelerinin listesini yayımlamış.142 ülkenin bulunduğu listede son 5 yıldır”en mutlu ülke”unvanını kaptırmayan Norveç yine ilk sırayı almış.Norveç’i, İsviçre,Kanada,İsveç ve Yeni Zelanda izlemiş.Geçen yıl mutluluk listesinde 75. sırada bulunan Türkiye, bu yıl 87. sıradan girebilmiş. Çad ise ‘en mutsuz’ ülke olmuş. Ve bu ülkeyi Orta Afrika,Kongo, Afganistan, Burundi takip etmiş..
Bu listeyi görünce Norveç’in nasıl ilk sırada olduğuna önce çok şaşırdım. Senenin 6 ayını karanlıkta geçiren bir ülke nasıl dünyanın en mutlu ülkesi olur diye düşündüm. Bundan 3 sene önce gittiğimizde de gördük ki(gittiğimizde hep gündüzdü) devamlı yağmurlu bir ülke. Hele Bergen’de devamlı yağmur yağarmış. Doğanın görüntüsü ki biz gezi amaçlı gittiğimiz için birçok güzel yeri görme şansımız oldu ama, bu ülkenin 6 ayda karanlıkta kalması, bu güzellikleri birden gözümüzden sildi. Oraya gittiğimizde de öğrendiğimiz gibi ,cinayetin çok az görüldüğü (son Anders Breivik ‘in katlettiği 77 kişiyi saymıyorum), ama intiharların çok sık rastlanıldığı bir ülke..Tabii 6 ay karanlıkta kalmak ve çoğu zaman kasvetli hava, insanın ruh halini bozar, intihara da sürükler. Sanırım bu ülke parasal yönden çok zengin olduğu için,1. sırada yer aldı.Norveç’in milli gelir hasılatı kişi başı 71.674 ken, Türkiye’nin ki 5202 miş. Ne dersiniz? Nerede para, Orada mutluluk mu?….
Kısmetse uçağımıza yeniyılda kavuşacağız. Güzel şeylere hemen de alışıverdik değil mi?Uçak varken İstanbul’a senede en az 3-4 kere giden ben, 2013 yılında yolculuk dönüşü uğradım ve otobüsle gelmek zorunda kaldım. Yani yurt dışı seyahatine gitmeseydim, büyük olasılık bu sene İstanbul’a hiç gitmemiş olacaktım.İyi ki yakında tekrar kavuşacağız.
THY’nın servisi iyi. Hostesler güler yüzlü servis yapıyorlar.Bazen sundukları sandviç sert olsa da, yine de fena değil.Yemek için seyahat etmiyoruz tabii ki ama uzun yolculuklarda bu çok önemli. Şimdi daha da iyi olma çabasındalarmış. Yeni yurt dışı ikramlarında hamsili pilav, iskender, semaverde çay, kuru fasulye, pide, döner ,tavuk sote,levrek sarma, Osmanlı ve Selçuklu motiflerini taşıyan ekipmanlarla ikram edilecekmiş. Vallahi işte o zaman süper olur.
2007 de Amerika’ya uçuyoruz. Anitalia ile.13 saat havadayız İtalya üzerinden aktarmalı Miami’ye gidiyoruz. 5 bayan arkadaş. Havadasınız kımıldayamıyorsunuz fazla.Bir ara açıktık, arkaya gidip, tatlı birşey var mı diye sordum . Yok dediler. Peki tuzlu dedim, yok dediler. Su dedim. 1 bardak verdiler.
Birçok yere seyahate gittim,ilk kez böyle bir durumla karşılaştım.Bize çok az ancak övün saatlerinde yemek verdiler. Ekmekte ,içecek de kısıtlıydı.
Bunun yanında Emirates Hava yoluyla 2005 de Dubai aktarmalı Güney Afrika’ya gittiğimizde, yemek servisinden bizi uyutmadılar. Sadece Dubai’ye 7 saat süren yolculuğumuzda devamlı yemek, ara öğünler getirdiler. Uyuyamadık ikramdan.)))
Dönüşte Dubai’de 12 saate yakın kaldık. Bu defa da kendi lokantalarını ücretsiz olarak açıyorlar size.Açık büfe ve yok yok. İnanın zeytinyağlı dolmadan, içli köfteye, ördek etinden her türlü tatlıya yer vardı lokantada. Üstelik biz geç öğrendik, otelinde de bedava kalabiliyormuşuz. Artık bir daha ki sefere dedik.  Lokanta kısmındaki koltuklar sanki yatak gibiydi.Birçok bilgisayar vardı ücretsiz kullanabileceğimiz. Herşeyiyle mükemmeldi Emirates hava yolları.Bir de seneler önce Almanya’ya giderken Luftansa Hava yollarını kullanmıştık. Çok beğenmiştim o zaman. Hele inişe yakın sıcak havlu servislerinden çok memnun kalmıştım.)))Şimdi hasretle uçak seferlerinin başlamasını bekliyorum.
Bugün de Sinop’ta kasvetli, kapalı bir hava var. Alıştık tabii günlerdir süren pastırma sıcaklarına, yağmurlu ve kapalı bir hava görünce ruhumuz daraldı.Neyse alışalım artık kış geliyor kıııııııııııııııış…..
Haydi hepinize iyi akşamlar diliyorum. Sağlıcakla kalın.

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Sinop özlemi çekenler…..

Merhaba sevgili okuyucularım..Nasılsınız?Ben iyiyim çok şükür. Corona günlerinde yürüyüş yaparak, ya da tekneyle balığa çıkarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.