Sinop Esnaf Ve Sanatkarlar Odasının seçimleri sona erdi….

Geçen hafta çoğunluk sağlanamadığı için, bu güne ertelenen Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın seçimleri sonuçlandı…Önce sonuçu yazayım isterseniz..26 oy farkla Ali Fevzi Tütüncü ve yeni ekibi aldı çoğunluğu..
Şimdi izlenimlerimi yazayım size.
Sabah 11.00 de salondaydım. Bu defa seçimlere katılan 2 aday olunca ve her 2 grupta çok iyi seçim çalışması yürütünce, Halk Eğitimi Merkezinin çevresi ve salonu çok doluydu. Polis ekipleri de vardı.
Saat 12.00 de salon iyice doldu, telaşeler arttı ve Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, Belediye başkanımız Baki Ergül, CHP il başkanıyla birlikte, Belediye Başkan adayı Hamza İnce, AKP il başkanı ve İlçe Başkanıyla salona girdiler.
Ve ben bugün bir Sinop’lu seçmen olarak Sayın Baki Ergül ile Sayın Hamza İnce’nin tokalaşmaları, sohbetleri ve birbirlerine olan tavırlarına çok sevindim. İşte dedim , beklenen karşılaşma bu olmalı. Herkes birbirine saygılı davranmalı. Ve hatta CHP İl Başkanı Mustafa Acun’un , AKP İl başkanı ile, İlçe başkanının arasına oturmasıda çok iyiydi.Yani bugün her iki grubun birbirlerine olan olumlu tavırları, biz Esnaf ve Sanatkarları çok mutlu etti..Ben de , basında, bol bol görüntü aldık.

DSC09870DSC098712014-01-26-12.38.24
Gelelim bizim seçimlere. Salonun önünde Necip Demirtaş’la tokalaştık. Herkes birbirine saygılıydı.
Divan oluştu, saygı duruşu,İstiklal Marşı derken, yapılan çalışmalar Başkanımız A.Fevzi Tütüncü tarafından okundu. Diğer prosedürler yerine  getirildi,milletvekilimiz ve belediye başkanımız,kısa konuşma yaptılar sonra da, dilek ve temennilere geçildi.
Başkan adayı Necip Demirtaş, çok güzel bir konuşma hazırlamıştı. Kendisini ilk kez dinledim çok iyiydi. Necip Bey’de konuşmasında hiç saygıyı elden bırakmadı.
Yapacaklarından bahsetti.

mehmet ersoybaki ergülali fevzi tütüncünecip demirtaş
Daha sonra ben söz aldım. 4 dönemdir yönetimde görev aldığımdan, bugün Esnaf ve Sanatkarımıza, Başkanımıza, bu dönemler de çalıştığım yönetimdeki arkadaşlarıma, yine bu dönemde ki bakan , milletvekili, belediye başkanlarına teşekkür etmeyi kendime bir borç bildim. Ve Sayın Tütüncü’nün bu 4 dönemde ben de bıraktığı izlenimden bahsettim. Belediye Başkanımız Baki Ergül’le, belediye Başkan Adayı Hamza İnce’nin arasındaki bugün gördüğüm iletişimin beni çok mutlu ettiğini dile getirmeden edemedim. Ve bizim bugün kü seçimlerimzinde böyle saygılı geçmesi dileğinde bulundum. Zaten her iki adayda buna dikkat etti. Ve şükürler olsun ki çok güzel bir seçim oldu. Sayın Tütüncü’de, yepyeni genç bir kadroyla, 27oy farkla yine yönetime geldi. Yalnız maalesef ki yeni yönetiminde hiç bayan olmayışı beni üzdü. Halbu ki her yönetimde bir bayanın olması, o yönetimin daha saygıdeğer olmasını, toplantıların daha nezih geçmesini sağladığı fikrindeyim.Biz bayanları temsil eden biri olmalıydı, olmayışı bence büyük eksiklik diye düşünüyorum.
Ve sevgili okuyucularım, bir seçimimiz daha böyle sonlandı..
4 yıl daha, biz Esnaf ve Sanatkarları temsil edecek olan, Ali Fevzi Tütüncü ve ekibine başarılar, esnaf ve sanatkarımıza bol kazançlar diliyorum….. İyi akşamlar.
Not:
Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne;
Halk Eğitim Merkezi Salonuna para verilerek, tutuluyor. İnsan tuvaletine bir kağıt havlu, bir tuvalet kağıdı koyar. O kadar parayı alıyorsunuz da, bunları niye koymuyorsunuz, anlamış değilim…Yetkililer lütfen buna dikkat edin..Bak yine konserimiz yaklaştı. Umarım sahne arkasını bu defa düzenli buluruz. Hani o merdiven dibindeki, bizim her konser resimlerimizde fon oluşturan çuvalı, yine bıraka bilirsiniz. Alıştık artık……Yokluğu bizi üzecektir.
Saygılarımla…

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.