Beyaz İş…

Bu sabah uyandığımda yataktan erken kalkmamaya ant içmiştim. Üstelik ”Bu Sokak Bizim” etkinliğine ve akşamda ”Helesa”ya katılacağım için denize gitmekte yoktu planlarımın arasında. Ve bende yataktan kalkmayıp kitap okudum. John Green’in,”Aynı Yıldızların Altında”elimde ki kitabının da sonlarına gelmiş durumdayım, istesem bitirebilirdim de ama istemedim bitirmek. Öyle hüzünlüydü ki, okuduğum en az 20 sayfada ağladım.Çok duygulandım, güzel bir kitap…Sizlerle paylaşacağım bittiğinde.
Sonra kalktım, akşama yemeğim de hazır,havada harika ama denize gitmeyeceğim ya, biraz dolap karıştırayım dedim.Dolabımın en köşesin de beyaz iş yapılmış yatak takımımı gördüm.Ne çok anısı vardı ben de.Rahmet olsun annem, ben evlenirken çok yaptırmak istemiş ama ben gerek yok diye karşı çıkmıştım.Sonra baktım çok üzülüyor,bir takım yaptırmıştım kendime, sadece annem istiyor diye. Onun için bende ki anısı çok büyük.
Ama düşünün şimdi…..İş hayatınız hele benim gibi yoğun geçtiyse (ki hala öyle)evde çocuklar varsa…..Ve daha bir sürü meşguliyet….Ne yapıyorsunuz bu defa.? Her işin pratiğine, kolayına kaçıyorsunuz.
Vallahi o beyaz işli yatak takımımı sadece iki lohusalığımda kullanmıştım))). Aslında güzeldi bembeyaz işli,Müjgan ablamın göz nuru emeği,annemin beğenisi,sevgisi vardı üstünde.
Tek sorun, yıkandıktan sonra o beyaz işleri iyice ütüleyip açacak, sonra onlarla yorgan kaplayacak,kişiyi bulmak gerekiyordu. O kadar vaktim yoktu ki.
Haydi şimdi vaktimin olduğunu düşünüyorsunuzdur belki ama, şimdi de o kadar rahatlığa alıştık ki…Hem öyle artık kaplamakda yok, ya üstüne geçiriyorsun yorganın, ya çıtpırtıklıyorsun……..
Her hafta değiştir nevresim takımlarını, sonra al istediğin desende ve kalitede.
Ya arkadaşlar artık o kadar değişmiş ki nevresim takımları, modeli, kalitesi, deseni..Lastikliler mesela nasıl rahat kullanımlı hiç toplanmıyor, yatak odanın uyumuna göre , istediğin tarzda seçebiliyorsun. Evmanya.com’ da gördüm,cocuklar için anti allerjik takımlardan , geometrik desene,pamuklusundan, istediğin manzara desenine kadar herşey var.
Eee bu durum da ne oluyor, işin kolayına kaçıyor, uyumu ve kalitesini de göz önünde bulundurup hemen nevresim takımlarına sarılıveriyor sunuz…
Ama söz annecim, hala saklıyorum o yatak takımlarını da, yine bir ara kullanacağım sadece senin için. Seni çoooooooook özledim canım benim..
Şimdi aklıma geldi demokrasilerde çare tükenmez biliyorsunuz, ben o işleri kesip, bir nevresim takımına dönüştürebilirim mesela…Neden olmasın?

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

2 Yorum

  1. blank

    Canim o beyaz isler kesilerek istedigin renkte bir nevresime aplike yoluyla modernize edilebiliyor. Ben yaptim resmini paylasirim seninle..

  2. blank

    Evet canım benim de düşüncem o.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.