ŞEREF ÇETİN TİYATROSUNDAN YILIN EN İDDİALI OYUNU….

Ayvalığa gittiğimde, Şeref Çetin Bey’le tanışmıştım. Yeğenim Nalan Hak’da zaten aynı tiyatroda oyuncudur.Yaptıkları çalışmalardan aldıkları beğeniler, basına da böyle yansıyor işte. Sizlerle paylaşmak istedim. Yolunuz açık ,başarınız daim olsun Şeref Çetin Tiyatro’su …

şeref çetin tiyatrosu
29 haziran saat 21.00 da perdelerini ‘Toprak Testide Mor Balıklar’ adlı oyunuyla açan Şeref Çetin Tiyatrosu oyuncuları dakikalarca ayakta alkışlandı. ‘’Toprak Testide Mor Balıklar’’ adlı oyun ; toplumsal yaşamın kaçınılmaz çatışmalarından sadece biri olan, kuşak çatışmasının açmazlarını , aşklarını, çelişkilerini,  AİDS hastalığını ve sebep olduğu yıkımları gözler önüne serdi.

şeref çetin tiyatrosuşeref çetin tiyatrosuşeref çetin tiyatrosuşeref çetin tiyatrosu
Oyunun herkese hitap edebilmesi ve detaylarıyla anlaşabilmesi için çok yalın bir dil kullanılmış. Oyun, basit repliklerden oluşuyor gibi görünse de, derinlemesine inildiğinde kendi içinde devinimi olan ve çok güçlü anlamlar taşıyan ölüm ve yaşam arasındaki o, ince çizgiyi çok güzel işleyen bir metne ve sahne rejisine sahipti.
Bulunduğumuz erkek egemen toplumda, erkeğin kadın üzerindeki ezici üstünlüğü ve vurdum duymazlığının yanı sıra, kadının da erkek üzerindeki baskıcı yapıyı erkeğe uyguladığı psikolojik şiddeti, bir rüzgar esintisiyle izledik.
‘’Toprak Testide Mor Balıklar’’; insan vicdanının ikilemini, hayal gücünü özenli bir dilde işlemekle beraber, tüm bahsettiklerimizin yanında, kültürel erozyona duyarlı alternatif bir çalışmayla modern tiyatro anlayışına yeni bir boyut kazandırmıştır.
‘’Toprak Testide Mor Balıklar ‘’ yitik bir aşkın anatomisi…
Yazan : Şeref ÇETİN
Redaksiyon : Nalan HAK
Yöneten : Şeref ÇETİN
Reji Asistanı : Tugay DURMAZ
Oyuncular : Şeref ÇETİN, Hakkı DOĞAN, Ebrar GENÇ
Işık- Efekt : Tugay DURMAZ
Kostüm Tasarım : Candan DERMAN
Katalog Çekim : Turan KARAKOÇ
Afiş Tasarımı:  Atilla DOĞAN üstlenmiştir.

Ve aynı zamanda çektikleri kısa metrajlı filmde basına böyle yansımıştır.

şeref çetinBaba_Oğul_1

Yapımcılığını ve baş rolünü Şeref ÇETİN’in üstlendiği “Baba Oğul” isimli kısa metraj film Cunda Adasında çekildi.
Kamera karşısında Şeref ÇETİN’ in büyük performansı gözlerden kaçmadı.
“Baba Oğul” filminin Yönetmenliğini Burak ULAŞOĞLU ve Türkay GÖK , Görüntü Yönetmenliğini Gözde YAVUZ, Kameraman Asistanlığı Tugay DURMAZ, Senaryo Burak ULAŞOĞLU, Ses Teknisyeni İsmail ÖZMEN, Sanat Yönetmeni Güngör TASLI üstlendi. Filmde; Şeref ÇETİN, Nalan HAK, Deniz AFACAN, Koray KILIÇ, Hasan UYSAL, Orkun YILDIRIM rol aldılar. Film çeşitli yarışma ve festivallere hazırlanıyor.
Çekim esnasında keyifli anlar yaşayan film ekibi sanata farklı bir anlayış getirerek bir ilke imza attı.

 

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.