30 ağustos Zafer Bayramı ve Şehitlik de Anıtımızın Açılışı…

Özel bir gün bugün . 30 Ağustos Zafer Bayramı…92 yıl önce yurdumuzu düşmanlardan kurtarmış olan atalarımızı andık bugün.Yaptıkları mücadeleleri, çektikleri sıkıntıları, dönemin zor şartlarında  büyük özveriyle savaşarak, özgürlüğümüze kavuşturdukları bu günde, hepsi sevgi, saygı ve minnetle andık.

Tören 10.10 da başladı. Diğer senelere göre çok daha kısa sürdü. Askeriyeden bir bey konuşma yaptı, bir başkasıda şiir okudu.

Halk Eğitimi Merkezin den forklor sunumu yapıldı, askerlerimizin resmi geçidi ve bazı resmi araçların geçişiyle tören sonlandı.

DSC00236DSC00241DSC00265DSC00270DSC00275DSC00279

Sanıyorum kısa tutulmasının sebebi, saat 11.30 açılacak      olan      Şehitliğimiz deki yeni yapılan anıttı.

Tören sonrası Jandarma Binası bahçesindeki fotoğraf sergisine gidildi ve ardından da Çukurbağı Mezarlığına yönlendi insanlar.

DSC00294

Ben ve eşimde oradaydık. Çok kalabalıktı.Enson şehidimizin ailesi de törendeydi. Sinop şimdiye kadar 7 şehit vermiş. İnşallah bu son olur.

sinop çukurbağı mezarlığışehitlikDSC00315

Törende konuşma yapan Belediye Başkanımız Baki Ergül,gözyaşlarını tutamadı. Daha sonra milletvekilimiz Engin Altay,Valimiz

Sn. Köşger konuşma yaptılar. Hafızlar dualar okudu. Konuşmaların ardından, Anıtı kapatan bayraklar indi ve çok güzel , anlamlı bir görüntü çıktı karşımıza.


Anıt Açılışı paylaşan: ncabaci
DSC00311sinop şehitlik anıtışehitlik anıtı2014-08-30 12.30.48

Anıt fikrinin babası olan Turan Baş’ı görünce çok sevindim. Eski komşumuzdu,kendisini bir ara kutlamaya gittim ve o sırada yine maddi katkıda bulunan kurumlara plaket veriliyordu.. Bunlaradan biride Esnaf ve Sanatkarlar Odasıydı. Başkanımızın görüntüsünü yakalayamadım ama, katkılarından dolayı plaketi hak etmişti. Bu arada eski valimiz Ahmet Cengiz’de anıldı, kendisi Sinop’tayken valilik adına maddi yardımda bulunmuş  ve belediye başkanımız, şimdiki valimize çok teşekkür etti. Bu arada eski valimiz Ahmet Cengiz’i de sevgiyle andık.

turan baş2014-08-30 12.29.54

 

Enson şehitlerimizden Tankçı er Bülent Yalçın’ın ailesi tören boyunca gözyaşlarını tutamadı. Hele ki annesi…Anne yüreği bu vermiş gençeçik evladını toprağa, nasıl durur göz yaşları ki.((((((Kolay mı gençeçik ,süt bedeni toprağa vermek ve ardından vatan sağ olsun demek.(((((((((((((

Savaşların olmadığı, heryerde barışın olduğu bir dünya nasip etsin Allah bize..

Tanrım ne olur başka şehit yaşatma ne Sinop’a , nede yurdumun başka bir yerine.. Yanmasın annelerin yüreği, ateş düşmesin ocaklara…

Anneler evlatsız, kadınlar kocasız, çocuklar babasız kalmasın…Ne olur Allah’ım NE OLUR…

30 Ağustos Zafer Bayramınız Kutlu Olsun…Şehitlerimize tanrıdan rahmet, acılı ailelerinede sabır diliyorum…

92 yıl önce çok zor şartlarda elde edilen özgürlüğümüzünde kıymetini bilip, onu  koruyalım…

Allah’ım yurdumu, milletimi hepimizi korusun. Amin..

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.