Akşam Oluyor……

Merhaba,nasılsınız?Keyifler nasıl?

Şu birkaç gündür bakıyorum da, Sinop’a biz bize kalmışız gibi geliyor. 2 gündür Karakum Plajına gidiyorum, fazla kalabalık değil. Hele bugün çok az kimse vardı. Okullar açılacağı için tatilciler döndü demek memleketlerine.

Havalar fazla sıcak olmayınca, ben mutlu oluyorum biliyorsunuz, 3 gündür denize gidiyorum, sadece yüzüp geliyorum. Çok iyi oluyor, egzersiz gibi.

Salı akşamı çok rüzgar vardı, arkadaşlarla buluştuk, bir ara öyle üşüdüm ki, polarları aldım sırtıma, başıma şal örttüm, kızlar galiba artık yaz bitti dedim.))

DSC00466DSC004691622165_10152806026593900_5090453066595469211_n

Dün  ise Karakum’a gittim,dün akşam ki hava gitmiş yerine günlük güneşlik, çok sıcak olmayan bir hava almıştı. Zaten malum Sinop’ta havada kadın gibidir, günde 4 mevsim değişir.)))

Daha önce size bahsetmiştim, Karakum’u artık  Özel İdare işletiyormuş diye.  Ve çok beğenmiştim. Dün gittiğimde çok moralim bozuldu, duş alınan yerin kapısını, camını kırmışlar, duş perdesini sökmüşler. (((((Yani öyle kızdım ki anlatamam. Nedir bunların alıp veremediği?Ne güzel kullanıyorduk, ne istediniz, nedir bu nefret, bu kin?Kapıyı kırdığında , mala zarar verdiğinde ne geçiyor eline?

Dün denizden çıktık, oturuyoruz  yeğenimle, 2 metre ötem de bir genç, ayçekirdeği paketi çıkardı, açtı ve başladı yemeğe. Kabuklarınıda yere atıyor, ya sabır çektim, tabi dayanamadım, bir yerde de vatandaşlık görevim yani..” Afedersiniz, dalgınlığınıza geldi sanırım, kabukları yere atıyorsunuz” dedim.Hiç mahçup olmadı, yüzüme baktı, tamam gibi başıyla bir işaret yaptı ve avuçunda toplamaya başladı. Daha sonra biz kalktık, artık o kabukların akibetini bilemeyeceğim. Umarım hemen ileride ki çöp kutusuna atmıştır.

karakum tatil köyükarakum tatil köyü

Dün sabah eşim balığa çıktığın da 11 tane palamut tutmuş. Fakat henüz büyümemişler, çingene istavriti boyutundaydı. Ama tadı yerindeydi.

çingene palamutu

Akşamda Elika Cafe’ye Haluk Levent geldi.Program saat 22.00de başladı.Bizde balkondan izledik. Güçlü bir sesi var. Güzeldi.

haluk levent

Dün sabah eşim balık tutunca, bu sabahta vardır diye saat 6.00 ben de gittim eşimle balığa, ama hiç yoktu döndük.Şimdi de karşıda bir sürü tekne görüyorum günlüğümü yazarken, sanırım istavrit tutuyorlar,hareketsiz durduklarına göre. Bilmeyenlere söyleyeyim, palamutu hareket halinde tutuyorsunuz. Devamlı dolaşıyorsunuz. Vurduğunda misineyi biraz boşluyor,teknenin hızını kesiyor,duruyorsunuz, misineyi çekmeye başlıyorsunuz. Çok olta olduğu için meşakkatli oluyor tutması,ama bir o kadar da zevkli.))

sinopsinopDSC01316DSC01327

İşte böyle benim birkaç günde yaptıklarım.

Umarım sizin de günleriniz iyi geçiyordur.Güzel bir tatil geçirmişsinizdir.

Şimdilik iyi günler dileyip günlüğümü bitireyim, yemeği hazırlamaya başlıyayım, akşam oluyor.

Sizlere de afiyet olsun.

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Sinop özlemi çekenler…..

Merhaba sevgili okuyucularım..Nasılsınız?Ben iyiyim çok şükür. Corona günlerinde yürüyüş yaparak, ya da tekneyle balığa çıkarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.