Spor demek,sağlık demek….

Sağlıklı mutlu günler dileyerek başlıyorum yazıma.Tabii böyle sağlıklı mutlu değince konumuda sağlıkdan seçtim.Herşeyin başı sağlık diye atalarımız boşuna dememişler.

Geçen kış spora gidememiştim, en büyük etkende 1. Araba kullanmıyordum, 2.side resim çalışmama çok kaptırmıştım kendimi.

Çok şükür bu sene başladım spora. Alsında beni tanıyanlar veya günlüğümü takip edenler bilir, spor benim hep hayatımda olmuştur. Aşağı yukarı 17 yıldır aktif spor yaparım. Sadece geçen sene ara vermiştim.Çok şükür bu sene tekrar yapmaya başladım.Anka Jimnastik Akademisi’ne gidiyorum.Haftada 3 gün sabahtan. Sabahtan olması benim için çok uygun,daha sonra gün, bana kalıyor.

anka cimnastik akademisianka cimnastik akademisianka cimnastik akademisi

Hocamız Yeliz iyi bir öğretmen. Bazen canımıza okuyor.)))Bu  arada bize bazı önerilerde bulundu, bunları sizinlede paylaşmak istiyorum.

Aç karnınıza Türk Kahvesi içerseniz iştahınızı kapatıyormuş.Bir de spora gelmeden yarım saat önce daha önceden kaynatıp süzdüğünüz kereviz suyu için diyor. Yağ yakıcı özelliği varmış.Tabii bildiğiniz gibi bir de, ortalama günde 2,5 litre su içeçeksiniz.

Dün de tesadüfen bir Tv kanalında Dr. Murat Topoğlu’nu izledim biraz,tüm meyveleri yiyebilirsiniz ama üzüm asla diyor, %95 şekerli su varmış içinde. Birde kesinlikle diyet yapanların kremalı ,kavrulmuş unlu ve pirinçli çorbaları içmemesi gerektiğini söyledi.

Dün malum diyeti bozmuştuk, bugün hem sporla, hemde biraz daha  hafif yiyerek dengeyi kurdum sanıyorum.)))

İşte böyle sevgili okuyucularım, şu anda havalar hala güzel, fırsat varken yürüyünüz.Eğer yürüyemiyorsanız, spora gelin. Kışın yeme içmelere gitseniz bile, yapacağınız sporla bunların bir kısmını telafi edebilirsiniz. Kışın paltolar içinde saklanan kilolar, yazla gün ışığına çıkar bunuda unutmayın.)))Hem estetik, hem de sağlık için hayatınızda spor hep olsun.

Sağlıklı günler,sevgiler hepinize.

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Sinop özlemi çekenler…..

Merhaba sevgili okuyucularım..Nasılsınız?Ben iyiyim çok şükür. Corona günlerinde yürüyüş yaparak, ya da tekneyle balığa çıkarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.