Sinop’un  Fethinin 800.yıl kutlamaları…

Sinop’un  Fethinin 800.yıl kutlamaları dün Türk Silahlı Kuvvetleri Mehteran Birliği ile kutlandı.

Saat 14.00 de eski otogardan başlayan yürüyüş, parktaki Atatürk Anıtının önünde son buldu. Sakarya caddesinde yetişebildim yürüyüşe. Çok güzeldi. Sanki  bir çizgi üzerinde yürüyorlardı. Hele o iki başta siyahlı giyinenler,  gözleri bir noktada, hiçbir mimik yok, ciddiyetle yürümeleriyle, anıtkabirde nöbet tutan askerlere benziyorlardı. Vallahi hayran kaldım. Daha önce de başka bir mehteran takımı gelmişti, ama bu bambaşkaydı. Hepsini canı-gönül den kutluyorum.

Mehter marşıyla anıtın önüne geldiler. İlgi de güzeldi. Orada da yine marşlara devam ettiler, konuşan bir bey vardı, ama kim olduğunu göremedim, ses tonu harikaydı. Vesselam görmediyseniz çok şey kaçırdınız diyecektim ama,  Allah’dan ben sizin için kameraya aldım, izlersiniz artık. Anıt önünde ki gösteriden sonra da akşam Atatürk Spor Salonunda yine gösterileri vardı, gidemedim.

Türk Silahlı Kuvvetleri Mehteran BirliğiTürk Silahlı Kuvvetleri Mehteran BirliğiTürk Silahlı Kuvvetleri Mehteran BirliğiTürk Silahlı Kuvvetleri Mehteran BirliğiTürk Silahlı Kuvvetleri Mehteran BirliğiTürk Silahlı Kuvvetleri Mehteran BirliğiTürk Silahlı Kuvvetleri Mehteran BirliğiTürk Silahlı Kuvvetleri Mehteran BirliğiTürk Silahlı Kuvvetleri Mehteran BirliğiTürk Silahlı Kuvvetleri Mehteran BirliğiDSC03329DSC03362

 

Sonra mizansen olarak Sinop Kalesini fethettiler. Ve kale kapısının üstünden doğru, kaleye tırmandılar.


Türk Silahlı Kuvvetleri Mehteran Birliği nin… paylaşan: ncabaci

meydanda ki tören paylaşan: ncabaci

kaleye tırmanış paylaşan: ncabaci
Ardından, Sinop’un o meşhur dalgalı denizine, büyük iskeleden atlayıp, anıtın önüne  doğru yüzdü gençler. Bazıları dalganın şiddetine ve denizin soğuğuna dayanamayınca, deniz polisi onları karaya çıkardı.

sinopun fethiTürk Silahlı Kuvvetleri Mehteran BirliğiTürk Silahlı Kuvvetleri Mehteran BirliğiTürk Silahlı Kuvvetleri Mehteran Birliği

İlk üçe girenlerden 1.ye koç, 2.ye tablet ve 3.ye de çeyrek altın verildi. İlk 3 de, Su Ürünleri Fakültesi Sualtı Teknoloji bölümünde okuyorlarmış.

DSC03359DSC03349

O soğuk ve dalga da yüzdüler aferin çocuklarımıza.


yüzme yarışı paylaşan: ncabaci

yüzmede 1.olan paylaşan: ncabaci
Ama esas aferin ve büyük tebriği kendisini çok takdir ettiğim ve sevdiğim, Firdevs Kutlu Özturan’a yapmak istiyorum.79 yaşında ve 25 Aralık da denize girdi. Ve ‘’deniz soğuğunda da  girerim, evde de banyo sonrası soğuk duş alırım her mevsimde. Bu yaşam tarzım, zindeliğimin nedeni olsa gerek ‘’diye de açıklama yaptı.Haberini buradan okuyabilirsiniz.

http://www.ajans57.net/?p=6645

Ben de dün kendisini törende görünce öpmeden duramadım. Allah’dan  sağlıklı nice  seneler diliyorum kendisine.

Firdevs Kutlu Özturan

Bu arada, Sinop’un Fethi kutlaması nereden çıktı diye merak ediyorsunuzdur sanırım? Şöyle ki:

Sinop’un 3 Ekim kurtuluş günü olsun diye öneren yerel gazeteci Hamdi Gökçen’e, dönemin valisi çok sevdiğim Dr. Ahmet Cengiz’den de olumlu yanıt gelince kutlamalara başlandı.

Daha sonrasını Sayın Hamdi Gökçen bakın şöyle anlatıyor:

SİNOP’UN FETHİNİN 800. YILI KUTLANIYOR
Haber:Hamdi Gökçen
BU SÜRECE NASIL GELİNDİ:
Yıllar evvel ortaya çıkardığımız 3 Ekim 1214 Sinopun ilk defa Selçuklu Türkleri tarafından alınışı Haberimiz üzerine; 2011 yılında Sinop Valisi Dr.Ahmet Cengiz’in talimatıyla kutlanmıştı. Basın mensuplarının da sahip çıkmasıyla;797 sene sonra yapılan kutmlamadan sonra Vali Dr.Ahmet Cengiz”2 014 yılında Feth’in 800.yıl-dönümü Görkemli törenle kutlanacaktır!”Sözünü vermişti.

Aradan 3 yıl geçmiş tören vaktine yaklaşıldığı halde hiç bir belirti duyulmuyordu. Önce Vallik Basın ve halkla ilişkile Müdürlüğünden ön bilgi edindim ve Kutlamayla ilgili hiç bir bilgi olmadığı ifade edilmesi üzerine konuyu Vali YAVUZ Selim Köşger’e hatırlat tım. Böylece Vali Köşger olaydan haberdar oldu ve bu Özel güne çok sıcak baktı” bunu biz de kutlayalım” diyerek hemen telefonla talimat verip olaya sahip çıktı. Süreç de bu şekilde başlamış oldu…

Demek ki fikir babası da Hamdi Gökçen olduğuna göre, buradan kendisine de çok teşekkür ediyorum.

Eğer Sinop’un Selçukluların eline geçiş öyküsünü de merak ediyorsanız bu linkden okuyabilirsiniz.

http://www.ajans57.net/?p=6625

İşte dünkü haberler böyleydi. İzlenimlerimi anlattım size…

Şimdi siz söyleyin bakim,  nasıl geçti hafta sonunuz?

Umarım keyfinizce geçmiştir. Yarın da zinde olarak haftaya başlarsınız…

Sizlere,  güzel bir hafta geçirmenizi diliyorum. İyi akşamlar.

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.