SİFAD ‘ın ”Portre”Konulu Fotoğraf Sergisi Açılışı……

Dün akşam SİFAD’ın (Sinop Fotoğraf Amatörleri Derneği), ‘’Portre’’ konulu sergi açılışı vardı.

Saat 18.00 de, Mimarlar Odası Sinop Temsilciliğinde, genç  Vali yardımcısı  Mehmet Yüzer tarafından sergimiz açıldı. Yalnız vali yardımcımız,Ankara’dan gelen Doğa Araştırmaları, Sporları ve Kurtarma Derneği (DASK) üyesi Funda Külahçı Gönendik’den,  istedi kurdelenin kesimini.

DSC04455sifad sergi açılışısifad sergi açılışısifad sergi açılışısifad sergi açılışısifad sergi açılışısifad sergi açılışı

Belediye başkan yardımcısı Rahmi Balfidan’da konuklar arasındaydı. Ve bazı kurum amirleri de vardı. Aslında tanıyorum şahsen kendilerini ama, tam olarak çalıştığı kurumları ve isimlerini bilmiyorum. Bu arada ünlü karikatüristimiz Seyit Saatçi’de açılışımıza katıldı.

sifad sergi açılışısifad sergi açılışı

Sergimiz gezildikten sonra da kokteyle katıldılar.

sifad sergi açılışısifad sergi açılışısifad sergi açılışısifad sergi açılışı

 

Bu arada vali yardımcımıza kısa bir sinevizyon gösterimiz oldu, fotoğraflarımızdan oluşan. Kalabalık bir sergi açılışı oldu. Başkanımıza ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Bu arada benimde, 2 fotoğrafım  var sergide.

sifad sergi açılışısifad sergi açılışısifad sergi açılışısifad sergi açılışı

Sergi 2 hafta açık kalacak. Cumartesi günlerde dahil saat 9.30-17.00 arası sergimizi gezebilirsiniz. Mimarlar Odası Sinop Temsilciliği, Tersanede ki Şen Pastanesinin yanındaki aradan girdiğinizde sol taraf da, jandarma binasına gelmeden, restore edilmiş güzel bir ev. 2 Hafta içinde muhakkak gezin derim. Bakın ne güzel görüntüler sergiliyor bizim derneğimiz.))))

Bu arada internet araştırmalarımda bir yazı dikkatimi çekti, sizinle paylaşıyor ve yorumu da yine size bırakıyorum.

Kültür ve sanata ilgi duyan insanlar daha mutlu

Müzelere ve konserlere giden, sanatla uğraşan veya enstrüman çalan insanların hayatlarından daha memnun olduğu ortaya çıktı.

İngiliz Tıp Birliği’nin Epidemiyoloji ve Halk Sağlığı dergisinde yayınlanan araştırmaya göre, kültür ve sanata ilgi duyan insanlar maddi durumlarından ve eğitimlerinden bağımsız bir şekilde daha mutlular…
Ancak bu ilişki her iki cinste aynı değil. Konsere gitmek, sergi gezmek gibi pasif aktiviteler erkeklerin kendini daha iyi ve daha sağlıklı hissetmesine neden olurken kadınlar aktif oldukları aktivitelerden hoşlanıyorlar.

Koenraad Cuypers liderliğindeki Norwegian University of Science and Technology’nin (Norveç Bilim ve Teknik Üniversitesi) ülkenin Nord-Trondelag bölgesindeki 50797 erişkin üzerinde yaptığı çalışmada deneklere boş zamanlarında neler yaptıkları ve nasıl tatmin oldukları soruldu.

Sonuçlar sadece kültür ve sanatla mutluluk arasında bir korelasyon olduğunu ortaya çıkarmadı aynı zamanda kadınların içinde yer aldıkları aktiviteleri tercih ederken erkeklerin seyirci olmaktan daha büyük keyif aldığını da gösterdi.

Daha ilginci sosyo-ekonomik sınıfın bu sonuçları etkilemediği de görüldü. Ancak şu soru cevapsız kaldı: İnsanlar kültürlü olduğu için mi mutlu yoksa kendilerini iyi hissettiklerinde mi kültürel aktivitelere daha meraklılar.Trt/haber.. Alıntı: http://www.nettensize.com/

Malum günlerden Cuma olunca, biz hemen açılış sonrası konservatuvara gittik.

sinop belediye konservatuvarısinop belediye konservatuvarısifad sergi açılışısinop belediye konservatuvarı

Yine neşeli şarkılarımızı geçtik ve ardından da Şen Pastanesine.

DSC04532

Sevdiklerinizle beraber olunca, suda sabun gibi eriveriyor zaman…

Sağlık olsun, kalbimiz sevgi dolu, yüzümüz güleç olsun.Biraz da cebimizde para varsa….Ohhh daha ne olsun.))))

Hepinize güzel hafta sonları diliyorum.

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.