Şikayetim Var!!!!Martılardan değil.

Merhaba sevgili okuyucularım. Umarım hepiniz iyisinizdir? Dün gece olanlardan sonra ben hala sinirliyim.

Dün akşam misafirim vardı, evde oturduk sohbet ettik, sonrada beraberce her akşam oturup, yürüyüş yaptığım arkadaşlarımın yanına gittik. Daha doğrusu onlar, ‘’biz yürüyüşten döndük, haydi gelin çok kötü şeyler oldu’’ değince biz 10 dakika sonra yanlarındaydık.

Olayda 5 dakika önce olmuş. Bunlar yine Karakum tarafına yürüyüşe gitmişler. Yollar anababa günüydü diyorlar.(Her zaman ki gibi) Birde kaykaycı ve patencilerin, bisiklet sürücülerin  işgal ettiği kaldırımı düşünün. Dün akşam onlara eşlik edemedim ama, diğer akşamlar inanın kaldırımlarda yürümek bir mesele, o genç kız ve delikanlılar nasıl patene biniyorlar biliyor musunuz, yanınızdan ve aralardan rüzgar gibi geçiyorlar. Birde sessiz gidiyorlar ki…Hep korkuyorduk, bunlar birilerinin başına iş açacak, yaralıycaklar, yaralanacaklar diye.Birde o kalabalık da bunlarla birlikte bisiklete binenler. Gerçekten kelle koltuk da gidiyorsunuz yani… Bununla da bitmiyor, motosiklet sürücüleri Karakum yolunda hız denemeleri yapıyorlar. Benim yanımda 4 kez geçen motorun plakasını süratinin fazlalığından alamadım inanın, rüzgar gibi geçiyordu, okuyamadım, o kadar yani..

Dün akşam arkadaşlarım  kaldırımlarım bu yoğun trafiğinden kurtulmak için, dönüşte, hemen yan tarafındaki ağaç altına geçip oradan yürüyelim demişler. Ve tam Aşıklar Düğün Salonuna yaklaştıklarında arkalarından son sürat bir bisiklet gel çarp sen arkadaşıma. Beyhan havada biraz uçmuş ve dizinin üstüne konmuş. Sürücüde uçmuş tabii. Hem de 25-30 yaşları arasındaymış sürücü. Ay özür dilerim demiş ve son sürat yine uzaklaşmış yanlarından . Bu arada epey bağırıp çağırmışlar ama, kaçan çoktan gitmiş gideceği yere. Bu arada kaykaycı kıza da kızmışlar bu yollarda ne işiniz var diye. O da bineceğim işte, siz yürümeyin değince ona da kızmışlar haklılar ama. Ve işte ben gittiğimde 15 dakika geçmişti olay üzerinden.

Hemen şehir kulübünün köşesinde duran polis arabasının yanına gittim. Kimse yok yanında ve içinde. Polisi aradım, ramazan etkinliklerinden gelen aşırı müzik sesinden duyamadık birbirimizi.

Sonrada Elika’nın yanındaki asayiş şubesine gidip şikayette bulunduk. Polis, 155 aramamızı istedi. Ve arayıp durumu söyledim.

Polisin cevabı, maalesef biz motorsuz taşıtlara bir şey yapamıyoruz oldu. Ya nasıl yani dedim, illaki birisi ölecek, haber 3. Sayfalarda çıkacak ve böylece tedbir mi alacaksınız diye sordum. O da diyor ki çok haklısınız ama biz bir şey yapamayız. Yalnızca Karakum yolu üzerinde daha çok devriye arabaları geziyormuş şimdi. Biz ceza kesiyoruz ama, fazla yaptırıcı olmuyor diyor.Eğer ki bisiklet sürücüsünü o anda tutup, hemen 155 arasanız, şikayetçi olursanız, mahkemeye verebilirmişsiniz.

Haydii BUYURUUUN…

Eee  dedim ne yapacağız. Haydi şimdi 40 bin nüfusumuz var diyelim, bayramda ve sonrası kesin yine 150-200 bine ulaşır, ne olacak.?

Belediye ile konuşun, onlar bisikletler için özel yollar yapabilirler dedi…

Haydi bakalım….Bugün gittim belediye halkla ilişkiler müdürlüğüne yoktu görüşemedim, ama yarın yine gideceğim.

Ne düşünüyorum biliyor musunuz, acaba imza kampanyası filan mı başlatsak!!!!

Birde çok enteresan, inanın saat 1.30-2.00 gece nin bir yarısı, çocuklar (6-15 ) arası hepsi parkta. Etrafta yetişkin insanlarda yok.

Ya bu çocukların annesi, babası yok mu? Nasıl bırakabiliyorlar o saatte. Hadi biz sahuru yapıp giriyoruz evlere, ama ya onlar?

Şimdi söyler misiniz bana, bu iş nasıl çözülecek? Bakın eğer sizde geceleri Aşıklarda dolaşıyorsanız bundan rahatsızsınızdır eminim. Lütfen sizde rahatsızlığınızı dile getirin ki, bir şeyler yapılabilsin. Ağlamayan çocuğa meme vermiyorlar biliyorsunuz.

Arkadaşım da ısrarlarımıza rağmen hastaneye gitmedi, biz ilaçlar sürerek müdahale ettik. Bugünde biraz daha şişmiş. Birde bisikletin çarptığı tarafa yatamıyormuş. Tekrar geçmiş olsun diyorum kendisine. Allah hepimizi görünür, görünmez kazalardan korusun.

Dün hava pek güzeldi, tekneyle denize gittik, önce biraz mezgit tuttuk, sonrada yüzdük. Bu arada tuttuğumuz balıkları teknede ayıkladık, çıkanları da martılara verince, etrafta kuşlardan bir koro oluştu. Çok güzeldi. Bu arada deniz de bayağı ısınmış.


martılar paylaşan: ncabaci
DSC07374DSC07397

Bu akşam kadir gecesi..Bugün Seyit Bilal Camisine gittik.Dualarımız ettik, namazlarımızı kıldık, bu arada hatim indiriyorlarmış, hoca hem okudu , hem duasını yaptı, çok güzel mistik birkaç saat yaşadık.

Allah’ım, bu mübarek akşamın hürmetine, , vücudumuzu kaim, nimetlerimizi daim, sıhhatimizi müdavim, evlatlarımızı alim eyle Ya rabbi..Ağzımıza tat, vücudumuza sihhat, evlatlarımıza itaat lütfeyle. Fakirlik gelmeden evvel nimetin, meşguliyet gelmeden evvel boş vaktin, ihtiyarlık gelmeden evvel gençliğin, hastalık gelmeden evvel, sıhhatin, ölüm gelmeden evvel hayatın kıymetini bilmeyi bize lütfeyle Ya rabbiii.Görünür , görünmez kazalardan da hepimizi koru Allah’ım…Kandiliniz mübarek olsun. Allah senesine güle güle ermek nasip etsin..

Amiiiiiiiiiiiiiin.

 

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.