Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat  Okulu Sergi Açılışı..2017

İyi akşamlar, bugün Halk Eğitimi Merkezi’nin sergi açılışı vardı. Sergimiz Öğretmen Evi’nin bahçesinde, çok amaçlı salonda  yapıldı. Mekan fazla büyük olmadığından bütün ürünlerimizi sergileyemedik.

blankblank blankblankblank blankblank

Bugün saat 12.00 gibi salona gidip ürünlerimizi yerleştirdik. Sonra da saat 16.00 da ki açılışı bekledik. Açılışa Valimiz ve eşi, Belediye Başkanımız, İl Emniyet Müdürümüz ve eşi, Milli Eğitim Müdürü, birçok basın mensubu katılmıştı.

blankblankblankblankblankblank

Sergimizi gezmeye gelen izleyicilerimizde fazlaydı. Halk oyunlarıyla başladı, saygı duruşu ve İstiklal marşından sonra konuşmalar yapıldı ve sergi açılışı gerçekleşti.

blank

Gerçekten çok harika ürünler üretmişler kursiyerlerimiz. Hepsi el emeği, göz nuru. Ellerine, emeklerine sağlık. Ne maarifetli kadınlarımız var, maşallah.Tabi bunların yapılmasını öğreten öğretmenlere de gönülden teşekkürler.

 

Dokuma tezgahı da kurulmuştu salona, orada da arkadaşım Nahide dokuma yapılışını gösteriyordu. Ayy bayıldım bayıldım. Gözlerime güvensen bende o kursa gider, dokumak isterdim. Bölüm öğretmeni Süheyla Hocanımla konuştuğumda bana gösterdiği bir örtüye hayran kaldım. O örtünün aynısı Sinop Müzesinde sergileniyormuş ve oradan uyarlamışlar, sadece Sinop’ta varmış bu desen. Ve özellikle de bu dokuma örneği, Cumhurbaşkanlığı’na kadar gitmiş. Düşünün o incecik ipek ipliği ile dokuyorlar. Bazıları keten ipi.

blankblankblankblankblankblankblankblank

Bunun yanında tel kırma, kurdele nakışı, kırkyama, dikiş, takı, resim, maket gemi yapımı, seramik, eskitme, rölyef çalışması gibi birçok bölümde ürün sergilenmişti. Hatta unuttuğum bile olabilir, çeşit çoktu çünkü.

blankblankblank blank blank blankblankblankblankblank blank blank blankblankblankblankblankblankblankblank

Hepsinin emeklerine, ellerine, gözlerine sağlık..İyi ki halkımızın üctersiz olarak faydalandığı böyle bir okul var.

Bu arada bizim resim bölümümüze de tüm protokol ziyaret etti.. Belediye başkanımızla sohbet etme imkanımız oldu. 17 Haziranda da iftar yemeği verecekmiş belediye ve aynı gece başkanın söyleşisi olacakmış. Sorularda yönetebilecekmişiz, duyurayım şimdiden.

Bugün en nihayet Emniyet Müdürümüzle tanıştım, eşiyle birlikte bizim bölümü de ziyaret ettiler. Bu arada ayak üstü sohbet ettik.

Resimle ilgilenen birçok kişi bölümümüzü gezdi ve övgü dolu sözler duyduk, bu da bizi mutlu etti.

Ve yarın saat sanırım 16.00 gibi kursumuz sona erecek. Ziyaret etmek isterseniz o saatten önce gidip gezin. Çok beğeneceksiniz…Belki de önümüzde ki dönem sizde bazı kurslara katılmak isteyeceksiniz…Benden söylemesi.

Haydi iyi geceler.

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.