29 Ekim Cumhuriyet Bayramı…

Bu yıl Cumhuriyetimizin 94. Yıl dönümünü geçen senelerden daha büyük coşku ile kutladık.Bana öyle geldi şahsen.

Sabah yağışlıydı Sinop, tören yapılmaz okullarda kutlanır diye düşündüm , ama sonra sesleri duyunca kutlamaların başladığını anladım, giyindiğim gibi fırladım dışarı.Park kalabalıktı.Geçit töreni başladı.Bugüne damgasını mahalle manavımız Gökhan’ın,köyden getirdiği kağnı arabasıyla tören alanından geçmesi oldu.Bando sesinden hayvanlar çok korktuysa da, geçidi tamamladılar.

 

Yine okullar, sivil toplum örgütleri,spor kulüpleri, taşıtlar katıldı.Güzel Sanatlar Lisesinin Bando takımı ve Belediye Konservatuvarı Bandosu çok iyilerdi.

blank blank blankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblank

Protokolde tam kadro vardı.Millet vekillerimizde gelmişlerdi törene.

blank

Akşam fener alayına kesin katılacaktım, baktım yağmur başladı, olurmu olmaz mı derken saat 20.30 geldi, baktım bando sesleri geliyor dışarıdan, geç kaldığımı anladım.Hemen balkona koştum.Önde Güzel Sanatlar Lisesinin bandosu, arkalarında ellerinde bayraklarla birçok kişi. Ve hatta aralarında bebekler bile vardı. O kalabalığı görünce bir üzüldüm, bir üzüldüm gidemediğime. Kalabalığın sonu gelmedi,ardından belediyenin bandosu, ardından yine birçok insan, bu defa da Atamızın portresini ve bayrağımızı taşıyorlardı. Kuyruk o kadar uzundu ki videoya alsam da yükleyemedim.

blank

Atam seni herzamanki gibi bugün de, özlem ve minnetle andık. Senin ve silah arkadaşlarının ruhu şad olsun.Bugün gördüğüm kalabalık, moralimi yükseltti.Cumhuriyetimizi sen hediye ettin bize,  biz ve bizden sonra gelecek nesil de onu her zaman  koruyacak.

blank

Geçen hafta yine konservatuvara gittik,  ropörtuvarımıza yeni şarkılar ekledik.

Çıkışta da bir arkadaşımızda buluştuk, hoş sohbet bir şekilde geç saate kadar oturduk orada.

blankblank

Geçen hafta hava çok soğuk olmasa da havuz soğuktu.Orada çalışan görevli bayan hafta sonu yarışlar var, onun için ısı belirli seviyede kalıyor, fazla ısıtamıyoruz , zaten bu sıcaklıkta normal dedi. Ama bu durum pek hoşuma gitmedi, eğer böyle soğuk olursa gitmeyebilirim de. Malum kışa giriyoruz artık,üşütüp hasta olmak istemem.

Bu arada bir günde ev oturması yaptık, hem akrabam ve hemde arkadaşlarımla bir arada olmak çok güzeldi.

blankblank

Çarşamba akşamı Sifad’ın toplantısına katıldım,aramıza yeni bir arkadaşımız daha katıldı, Yeşim Çakır Arı. Hayırlı olsun, aramıza hoşgeldin.

blank

Tekrar Cumhuriyet Bayramımızı kutluyor, iyi geceler diliyorum.Haydi hoşçakalın.

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.