UMRE GÜNCESİ..

Merhaba Sevgili Arkadaşlarım,

Umreden geleli 2 haftayı geçti ama ben şimdi yazmaya fırsat bulabildim.

Bildiğiniz gibi geçen yıl Ağustos ayında Diyanet İşleri Başkanlığı 81 ilde “İşitme engellilere özel Umre ödüllü Dini Bilgiler “ yarışması düzenlemiş ve Sinop’tan ben kazanmıştım.

Umre organizasyonunun tamamlanması ile 24 Nisan da Ankara Esenboğa Havaalanında olmamız istendi.  81 ilden yaklaşık 120 işitme engelli havaalanında bir araya geldik. Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Erbas’ta sürpriz yaparak bizi uğurlamaya geldi.

blankblankblank

Kutsal yolculuğumuza havaalanında ihrama girerek başladık. Cidde havaalanından Mekke’ye oradan da kalacağımız otelin bulunduğu Aziziye’ye geldik. Kaldığımız Dar Hady otelde biraz dinlendikten sonra Kabe ye gittik. Çok heyecanlıydım.Hocalarımız önünüze bakarak yürüyün Kabe karşısına gelene kadar başınızı kaldırmayın demişti.. Kabeyi ilk görüşte edilen dualar kabul olurmuş, iyi ki önceden bir kağıda yazmışım, heyecandan unutabiliyorsun. Karşımızda tüm mütevaziliğiyle duruyordu Kabe.. ve dualar eşliğinde girip tavafa başladık. Kaldığımız bir hafta içinde 4 kere umre yapma fırsatı bulduk.

blankblankblankblank

Arkadaşlarım, orda öyle bir manevi atmosfer var ki; sıcağa, kalabalığa ve uzun sure yürümeye rağmen yorgunluk hissetmiyorsun. Ancak otele dönünce fark ediyorsun ayaklarının ağrıdığını.

Türkler seviliyor, çoğu alışveriş yerlerinde Türkçe yazılar, Türkçe konuşanlar var.

Kaldığımız bir hafta sonunda otobüslere binip 6 saatlik yolculukla Medine’ye geldik. Diyanet’in otelleri çok iyi, Mekke de kaldığımız Dar Hady otel Kabe’ye araba ile 5 dk mesafedeydi, Medine de kaldığımız Grand Marmara Otel de Mescid-i Nebevi ye yürüme mesafesindeydi, her türlü konfor düşünülmüş.

blankblankblankblank

Artık Türkiye’nin 81 ilinden umre arkadaşım, hepsinin de Sinop’ta bir evi var..onları tanıdığıma çok memnun oldum. Hocalarımız da harikaydı, bizleri memnun etmek ve ibadetlerimizi layıkıyla, rahat bir şekilde yapabilmemiz için çok çalıştılar. Çoğu uykusuz bile kaldı.

blankblankblankblank

Bal tatmayan birine balı tarif edebilir misin? Mutlaka gidin, görün o mübarek yerleri.. gezerken Hz. Peygamberimizi, sahabeleri düşündüm, Kabe’de Hatim(Hicri İsmail ) önünde ve Mescid i Nebevi de yeşil halıda 2 rekat namaz kılabildim, gül kokusunu almak  onuruna eriştim. Ne mutlu bana.

blankblankblankblank

Hocalarımızdan Ayşe hocama, Sultan hocama, Rukiye hocama, Hilal hocama.. Mahmut hoca, Emrullah hoca ile Ramazan hocam ve kardeşine; üzerimizde emeği geçenlere çok teşekkür ederim. Allah onlardan razı olsun.

Samsun’dan arkadaşım Kübra ve eşi Hasan, bana her konuda yardımcı oldular onların dostluğu da ayrıyeten çok değerliydi..

Yeğenim Jana’nin eşi Moussa ile Cidde’den Mekke’ye beni görmeye gelmeleri de beni çok mutlu etti.

blank

Sinop İl Müftülüğünden bana yardımcı olan herkese,

Diyanet İşleri Başkanımız Sn. Prof.Dr. Ali ERBAŞ’a bize bu fırsatı verdiği için minnettarım.

Aslında anlatacağım çok şey var..yazdım, sildim..yazdım, sildim.. çünkü biliyorum ki uzun yazılar herkes tarafından okunmuyor. Ben de konunun özüne inmekle yetindim.

Allah gönlünden geçiren ve görmek isteyen herkese gitmeyi nasip etsin.

Selam ve dua ile..

Sevgilerimle..

Gül Ustabaş GENÇ

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

KİTAPLAR VE KÜTÜPHANE….Sessizliğin Sesi

 Sevgili arkadaşlarım; İnanın düzenli yazmak istiyorum ama, bir türlü bilgisayar başına oturamıyorum.. Telefon her işimizi …

2 Yorum

  1. blank
    Vildan Sanli Demir

    Amin Allah kabul etsin canım

  2. blank

    Amin canim. Tesekkur ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.