Haberler yine birikti….Sifad & H.E.M.

Haberler birikti yine…Vallahi öyle çok yazacaklarım varki hanginden bahsetsem bilemedim.

Nasılsınız bakalım, önce hal hatır sorayım.Nasıl geçiyor ramazan ayınız?

Ben oruç tutuyorum ve çok iyi geçiyor. Maşallah ne susuyorum, ne açıkıyorum. Fırsat buldukça da arkadaşımla yürüyüş yapıyoruz her gece.

Geçenlerde liseden arkadaşlarımla yeni açılan Yemen Kahvesi’ne gitmiştik, mekan bayağı güzeldi.Size anlatmadım galiba Sinop’a şu sıralar birçok yeni mekan açıldı, inşallah satışları da bol olur.

Kahve Durağı’da açıldı, 2 kez de oraya gittik arkadaşlarla. Gerçekten mekan çok güzel kendimi Sinop’ta değil de İstanbul gibi büyük bir şehirde hissettim oraya gittiğimde.

Birtek MC Donalds, Burger King gibi yer açılmadı. Eğer bunlardan biri açılsaya eminim çok tutar. Ben bile her şehir dışına gittiğimde, muhakkak buralardan bir menü yemeden gelmiyorum.

Bu arada ramazandan önce arkadaşlarımla günümüz sonrası, Hamsilos’a gitmiştik, çok büyük değişiklikler olmuş oralarda. Çardaklar yapılmış, piknik alanı düzenlenmiş. Yalnız ağaçlar kesilmiş gibi geldi, ona üzüldüm. Çok da tur otobüsleri vardı.

blankblankblank

Ramazan ayına girdiğimiz için, doğum günlerini gece kutladık. Geçtiğimiz hafta arkadaşımız Filiz ve Mürüvvetin doğum günüydü. Beraberce kutladık bu mutlu günlerini. İkisinin de doğum günü kutlu olsun, sağlıklı nice güzel yıllar dilerim.

blank blankblank

Geçen Çarşamba akşamı da SİFAD’la birlikte iftar yemeğimiz vardı. Önce Mavi Ay Resturanda iftar yemeğimizi yiyecek sonra da, fotoğraf çekimi yapacaktık. Şansımıza hava yağışlı ve soğuktu fotoğraf çekemedik ama çok güzel bir iftar yemeğimiz oldu. Katılım çok güzeldi 28-30 kişi vardı. Bu yemekler ve geziler harika oluyor, üyeler birbirleriyle kaynaşıyor ve yeni kişilerle tanışma imkanı da buluyorsunuz.

blankblank

Bu iftar yemeğimizde başkanımız Aslı Ozan, 2016-2017 faaliyet dönemlerinde üyeler arası 6 fotoğraf yarışması sonucunda en yüksek puanı alarak İlk “SİFAD Kupasını” almaya hak kazanan üyemiz sevgili Evrim Sönmez’e plaketini verdi.

blank

Çok güzel bir gece oldu bizler için gerçekten. Yemeklerde çok güzel ve fiyatı da çok uygundu. Bu geceyi düzenleyen Sifad yönetimine çok teşekkür ederiz.

Cuma günüde Halk Eğitimi ve Akşam Sanat Okulu Merkezinin, öğretmen evinin bahçesinde sergisi vardı. Bizde oraya bağlı olduğumuz için sabah erkenden gidip hazırlığımızı yaptık. Yerler kısıtlı olduğu için her resmimizi götüremedik tabi.Çok güzel elsanatı işlemeler de vardı. Gemi Maketi kursunda da harika gemiler yapılmıştı. Belki bahsetmişimdir ,eşimde dükkanı kapattıkdan sonra gemi maketleri yapmaya başladı. Ve harika şeyler üretiyor. O da ben de, emekli olduktan sonra kendimizde ki cevherleri ortaya çıkarmaya başladık. Evimizin içi resim ve gemi maketleri doldu. Umarım satışta yapabiliriz. Ama maksadımız sevdiğimiz işi yapmak, satmak daha sonra ki planda kalıyor. Bilmiyorum ileride nerelerde sergileriz,saklarız. Çocuklarımıza ileride bıraktığımız servetimiz bunlar olacak galiba.)))

blankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblank blank blank blank

Açılışa yeni Valimiz Köksal Şakalar ‘da katıldı. Genç biri, umarım Sinop için güzel şeylere imza atar.

blank

Sinop Belediyesinin ramazan etkinlikleri ara ara devam ediyor.Malum havalarımız tam ısınmadığı için her gece değil ara ara programlar var. Mesela

08 HAZİRAN CUMA
BELEDİYE BAŞKANLIĞIMIZ GELENEKSEL İFTAR YEMEĞİ
SİNOP BELEDİYE KONSERVATUARI KONSERİ

09 HAZİRAN CUMARTESİ
BAHADIR TATLIÖZ KONSERİ

11 HAZİRAN PAZARTESİ
YILMAZ KÜÇÜK VE ORKESTRASI KONSERİ

12 HAZİRAN SALI
ZAKKUM KONSERİ

13 HAZİRAN ÇARŞAMBA
BURAY KONSERİ…….yapılacak. Ben şimdiden haber vereyim sizlere.

Hepinize iyi akşamlar ve iyi iftarlar diliyorum.Hoşçakalın.

 

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.