İçim Karardı…Dışım da…

Nerdeyse 8 eylülde 1 ay olacakmış yazmayalı. Yazmadıkça yazasım gelmedi..Daha çok kitap okudum. Kitabımda kutsal kitap, Yaşar Nuri  Öztürk’ün, sırasıyla inen Kuran Ayetlerinin Türkçe Mealini okuyor, ara arada not tutuyorum.Ne zamandır istiyordum, bu defa kısmet oldu işte. İstanbul’da D&R dan almıştım.

Bugün hava çok yağışlı, dün gece başladı yağmur, bugünde ara ara yağdı.Biraz önce de belediye hopörlerinden  şiddetli yağmur uyarısı geldi. Allah hepimizi, heryerde korusun.(Amin)

Hava bozmuş olsada deniz çok sıcak. Dün denizdeydim, inanın hamam suyu gibiydi.Denizden gelen esinti bile sıcak sıcak yüzünüze vuruyor. Bu sene gerçekten Haziran ayından şu ana dek hep hava güzel gitti.Teşekkür ederim Allah’ıma. Eğer diyorum, yazı yaz gibi yaşadığımıza göre, kışı da kış gibi yaşarsak yandık vallahi. Birde bu sene doğal gaza geçiş yaptık, bakalım ısınabilecek miyiz. Daha hiç kullanmadan peş peşe zamlar geldi. Ayy kömür 1800tl olmuş. Artık yaşam iyice zorlaştı,imkanları kısıtlı olanlara Allah yardım etsin,gerçekten çok zor. Hele çocukları üniversiteyi kazanıp gidenler…Vallahi hepimizin işi zor.

Ekonomi uçup gitti.Şuanda aylıklarımız dolar bazında iyice eridi.Kızım 2 pembe domatese 12tl verdiğini söyledi.Yıllar önce fakirin yemeği balık derdik. Şimdi o da çıkmıyor. Allah sonumuzu hayır etsin.

Hani başta dedimya yazmak gelmedi içimden diye, işte bu sebeplerden, yazasım yok. Düğün dernek yapılıyor, altın uçmuş gitmiş. Birgün bir düğün için altın alacaktım, 8 dakikada 10 tl arttı. Sinirlendim almadım. Düğün yapanın da işi zoüzelmiyor bir türlü.Neyse çok teşekkür ederim Allah’ım, beni koruduğun için. Daha beter de olabilirdi.

Ayyy  içim gerildi.yok mu güzel bir şey yazacak????????????

Neyse bu yazda düğünler devam etti. Bu hafta ve öbür hafta yine düğün var gideceğimiz. Şimdiden hepsine mutluluklar diliyorum.

10 gün kadar önce konservatuvardan bir arkadaşımızın oğlunun sünnet düğünü vardı, oradaydık arkadaşlarla. Allah damatlığını da göstersin yakışıklı oğlumuzun ailesine.

blank

 

Bayramda kızım geldi. Gerçek bayram oldu bize. 1 hafta hemen geçip gitti.

blank

Arada balığa çıkıyoruz geçen hafta biraz istavrit tuttuk. Birde bu sezonun ilk palamutunu geçen hafta tuttuk. 2 tanecik. Devamı gelir mi bilmiyorum.

blank

Geçen hafta resim kursu arkadaşlarımla Orman Kampına davetliydik, çok güzel bir yarım gün geçirdik. Hasret giderdik arkadaşlarla,çok teşekkür ederiz buradan birkez daha Aycan’a.

blank

 

Okulumuza kayıt olduk yakında açılır, başlarız yine resim yapmaya.

Bu sene ilk kez Türkiye içinde çok gezdim, hem de eşimle birlikte. Ama nedendir anlamadım, canım nasıl yurt dışı istiyor. Halbuki bu anormal oynak fiyatlarla çıkmak çok zor görünüyor. Turalardan devamlı mesaj geliyor, artık yabancı para yok Türk parasıyla seyahat var , 2. Kişide %70 daha ucuz diyorlar. Bugün biraz inceledim de ramazan ayında indirim. Avroya çevirdiğinde  yine 1000 avrodan aşağı bir gemi gezisi yok. Alıştık ya gemiye, gözüm hep gemi turlarında.

 ( Hayat bir kitaptır ve gezip görmeyenler hep aynı sayfayı okur. St. Agustine)Bu sözü çok tuttum.))

Bugün eşimin doğum günü. Nice mutlu,sağlıklı, bol gezmeli yıllara birlikte inşallah diyorum.

Ne yazacağım derken yine 2 sayfa oldu yazdıklarım.

Hadi başlığa komik bir fotoğraf koyayımda biraz espri olsunJ))))

İyi akşamlar hepinize.

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Sinop özlemi çekenler…..

Merhaba sevgili okuyucularım..Nasılsınız?Ben iyiyim çok şükür. Corona günlerinde yürüyüş yaparak, ya da tekneyle balığa çıkarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.