Sağlıklı Uzayan Tırnaklar İçin Bakım Önerileri

Bakımlı görünen ellere sahip olmak için öncelikle tırnak bakımınızı ihmal etmemeniz gerekiyor. Tırnaklarınıza ne kadar iyi bakarsanız o kadar sağlıklı görünmeye başlayacak ve daha hızlı uzayacaklardır. Öncelikle tırnak kırılması sorunundan başlayalım. Yaygın görülen bu sorun kalsiyum eksikliğinden kaynaklanıyor. Az su içenlerde de sık görülen bir durumdur. Kalsiyum takviyesi ve günde 2 litre su tüketimi ile bu sorundan kurtulabilirsiniz.

Tırnak yeme sorununuz varsa acı oje harika bir çözüm! Şimdi tırnak bakımı için neler yapabileceğinize geçebiliriz. Eğer tırnaklarınıza küt bir şekil veriyorsanız kenarları mutlaka dıştan içe doğru törpülemeli ve yuvarlamalısınız. Aksi halde çok çabuk kırılacaklardır. Sivri şekil verenler ise içten dışa doğru törpüleme yapabilir. Tırnaklarınızı törpülemeden önce tırnak makası ile boylarını düzgü şekilde kesmeniz gerekiyor.

İşte bu nokta çok önemli! Tırnaklarınızı kesmeden önce sıcağa yakın ılık suda yarım saat ellerinizi bekletmelisiniz. Bu sayede tırnaklarınız yumuşayacak ve kesme işlemi esnasında meydana gelen hafif çatlamalar da ortadan kalkacak. Kestikten sonra mutlaka törpü ile düzeltmelisiniz. Sonrasında tırnak etlerinizi de kesmeyi unutmayın.

Kolay Tırnak Bakımı Tüyoları

Haftanın 1 günü kesinlikle oje sürmeyin. Her gün ojelenen tırnaklar zamanla sağlığını kaybeden, incelir ve deformeler meydana gelir. Hava alması için haftanın 1 hatta mümkünse 2 günü oje sürmeyin ve oksijen ile temas etmesini sağlayın. Ayrıca tıpkı cildiniz ve saçlarınız gibi tırnaklarınızın da bir bakıma ihtiyacının olduğunu unutmayın. Bunun için özel olarak geliştirilen ürünler var ve buradan ürünlere göz atabilirsiniz.

Sağlıklı ve güçlü tırnaklara sahip olmanız için düzenli olarak bakım yapmalısınız. Bakımı haftada 1 defa yapmanız ve bu esnada tırnaklarınızda oje olmamasını sağlamanız gerekiyor. Oje öncesinde güçlendirici baz kullanmanızı da tavsiye ederiz.

Tüm bu ürünleri Yves Rocher internet sitesinden gayet ekonomik fiyatlarla temin edebilirsiniz. Marka bitkisel içerikli ürünler hazırladığı için tırnaklarınızı güvenle bu markanın ürünlerine emanet edebilirsiniz. Oje çeşitlerine de göz atmanızı öneririz çünkü uzun süre kalıcı ojelere sahip bir marka. Oje çıkarıcı çeşitleri de gayet başarılı, mutlaka denemenizi öneririz.

Hakkımda tansu

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.