İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü,Türk Halk Müziği Korosu Konseri….Şef Burhanettin Tunç

Cumartesi akşamı (19 Ocak) ilk kez yeni açılan Kültür Merkezinde  bir konsere gittim. Ne kadar güzel olmuş, Halk Eğitim Merkezi salonundan sonra orası saray gibi geldi gözüme. Tabi bazı eksiklikleri var ,onlarda zamanla tamamlanır herhalde.Bir de yan taraflardan geçerek sıralara ulaşmak çok zor , dar  ve yüksek olduğu için. Şimdilik birkaç şey dikkatimi çekti. Ama genel anlamda çok güzel. Sinop’un yıllardan beri hasretini çektiği bir salon..Ve nihayet kavuştuk..

Tabii böyle bir salonun olmazsa olmazı,ses düzenidir.Onun içinde aldığım duyuma göre, çok güzel bir ses sistemi alınmış ama kullanacak biri henüz bulunamamış.Çünkü kullanımından henüz anlayan çıkmamış.

Onun içinde cumartesi günü gittiğimiz konser için, Samsun’dan Kartal Gündüz isimli bir tonmaister getirtmişler, mikrofonları düzenlemiş,sesi kendisinin getirdiği aletlerle ayarlamış.Saz çalanlardan birinin arkadaşıymış. Ve bence işini de çok güzel yapmış. Çünkü sesler harikaydı. Hiçbir enstrümanın sesi birbirinin önüne geçmiyordu. Sesler çok yumuşak ve güzeldi. Koristler arasında ve sazcılar arasında da müzikle uğraşan kişiler çoğunluktaydı.

Şefleri Burhanettin Tunç, Saz grup şefi de Ferruh Güven Hocamdı. Ayrıca saz çalanlar arasında Ordu Üniversitesinden gelmiş 3 hoca,Sinop Üniversitesinden de öğretim üyesi Barış Yaşayancan’da kavalıyla eşlik edenler arasındaydı. Ve bunun dışında sazcıların arasında Sinop’ta değişik okullarda müzik öğretmenliği yapan genç arkadaşlarla, grup çok güzel performans sergiledi. Koristler arasında da emekli müzik öğretmenleri ve Sinop Üniversitesinden de Öğretim üyesi Esra Yücesan (solist) vardı. Toplamda 6 bayan korist, 6 bey korist 10 sazcıyla çok güzel bir grup oluşmuştu.

Diyorum ya çok kaliteli bir müzik şöleni yaşadık cumartesi gecesi.

O gece bol bol facebook ve instagram dan canlı yayın yaptım. Arkadaşlarım izlemiştir.

blank

blank

 

Ben buradan Şef Burhanettin Tunç hocamın nezdinde tüm korist ve saz heyetini kutluyor, yaşattıkları Türkü Gecesi için çok teşekkür ediyorum.

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.