Emek ve Sevginin Çini Hal’leri ve doğum günleri….

Merhaba sevgili okuyucularım..

Bugün 27 Haziran,sıcaklar tüm şiddetiyle devam ederken, aktivitelerde sıcağa inat devam ediyor.

‘’Emek ve Sevgi’nin Çini Hal’leri (2)’’sergimiz, Sinop Sürdürülebilir Kalkınma Derneği organizasyonunda, İnformal Görgün Network, Avrupa Kültür Derneği ve Europist. net. işbirliği ile dün saat 16.00 da Sinop Hal Binasında açıldı.

Seramik ve Çini öğretmeni Arzu Yaycıoğlu önderliğinde, geleneksel ve modern çini sergisi  büyük ilgi gördü.

Sergiye ürünleriyle katılan arkadaşlarımız:

Abdullah Genç, Ayşe Genç,Ebru Batmaz, Esin Günöz,Ersin İlhan, Filiz Sönmez,Mürüvvet Yaşbala, Nilgün Cabacı,Özden Özbilen, Seval Oğuzülgen,Sevtap Şendil,Sıdıka Önceler, Zerefşan Tatlıcan’dı.

Bütün kış boyu yaptığımız, el emeği, göz nuru ürünlerimizi sanat sever dostlarımıza sunmanın mutluluğu içindeydik hepimiz.

Arkadaşlarımız ve bazı dernekler ve sanata ilgi duyanlar bizleri açılışta yalnız bırakmadı. Herkese çok teşekkür ediyorum.

blank

blank

blank

 

Başta açılışımızı yapan Dünya Sanatçısı Karikatürist Seyit Saatçi’ye  ve yine basınımızdan değerli gazeteci Hamdi Gökçen Bey’e çok teşekkür ediyoruz. Bu arada  Sifad ‘ni temsilen gelen sevgili hocam Erdoğan Purçlutepe’ye de çok teşekkür ederim.

 

Seyit Bey’in çok anlamlı açılış konuşmasından sonra , sergiye ilk girende (babasının kucağında) en küçük sanat sever konuğumuz Neva Purçlutepe oldu.Ağaç yaşken eğilir diye boşuna demiyorlar, sanatı sevdirmenin yolları daha çocuk kucaktayken başlıyor. O da boncuk gözleriyle büyük bir ilgiyle baktı ürünlerimize.

Gerze’den de çok gelen oldu, ama isimlerini bilmediğim için yazamıyorum kusura bakmasınlar.

Gerçekten çok güzel ürünler sergilendi sergimizde.Bu arada üzücü bir durumda başımıza geldi. Sergi açılmadan 1 saat önce salona geldiğimizde duvarda ki  bir tabağı tutan aparatın dişleri kopmuş ve altında bulunan benim kuşlu kahvaltı setimin üstüne düşüp 3 tabağımı birden kırmış.Görünce çok üzüldüm,ama yapacak bir şey yoktu. Çöpe atmadım öylece bıraktım. Bu defada sergiyi gezenler, özellikle bu şekilde mi boyadınız diye meraklarını dile getirdiler.

Galiba nazar var sende dediler.Çünkü birçok şey bu sene benim tabaklarımın başına geldi. Neyse cana değil, mala gelsin diyorum. Ve öncelikle kendime , sonra da diğer arkadaşlarıma maşallah diyorum.

 

Sergimiz cumartesi akşamına kadar devam edecek. Görmek isteyen arkadaşlar saat 11.00 den sonra Hal’e gidebilirler.

Sergimiz bugünde çok ilgi görüyormuş, devamlı gelen giden oluyor dedi, nöbetçi arkadaşlarım. Hepinize teşekkür ederiz..

Öğretmenimiz Arzu Yaycıoğlu’na ve kursiyer arkadaşlarıma güzel bir yılı birlikte geçirdiğimiz için teşekkür ediyorum. İki güzel sözle sergi anlatımı mı sonlandırayım.

‘’Bir millet ki resim yapmaz, bir millet ki heykel yapmaz, bir millet ki fennin gerektirdiği şeyleri yapmaz; itiraf etmeli ki o milletin ilerleme yolunda yeri yoktur.’’

Mustafa Kemal Atatürk

‘’Çocukken herkes bir sanatkardır, zor olan yetişkinken sanatkar kalabilmektir.’’

Pablo Picasso

İlk, sergimizi anlattım, şimdide 2 gün önceye gideyim.

Resim grubu arkadaşlarımla karar aldık, senelik doğum günü listemizi hazırladık, ve kimin doğum günü varsa o ay içinde kutlamaya karar verdik. Haziran ayında 4 arkadaşımızın doğum günü vardı .Dördünü birden  Pazartesi akşamı Zinos Otel’de, havuz kenarında kutladık. Çok güzel bir gece oldu bizim için.

blank

blank

blank

blank

blankHanıma da, misafirperverliği için çok teşekkür ederiz.

blank

Nilgün,Ayşe, Aynur ve Müzeyyen….İyi ki doğmuşsunuz kızlar, iyi ki sizi tanımışım ve hayatımdasınız…Hepinizin doğum günü kutlu olsun, nice sağlıklı mutlu yıllara, hep birlikte inşallah.

blankSevgili okurlarım,cumartesi gecesi 29 haziranda Kültür Müdürülüğünde,saat 20.00 de Sinop Belediye Konservatuvarının  T.S. M. Konseri var bekliyoruz.

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.