Civitavecciha -Roma 10 Ekim 2019

Civitavecciha (Roma) İtalya 10 Ekim 2019

Perşembe sabahı erkenden kalkıp, akşamları yemek yediğimiz resturana bu defa kahvaltıya gittik. Burada yine açık büfe var ama yumurtanızı rafadan, tavada, katı istediğiniz şekilde garsonlardan isteyebiliyorsunuz, masanıza getiriyorlar..Portakal suyunuz, çayınız kahvenizide garsonlar getiriliyor. Beyaz örtülerin üstünde, daha şık ortamda kahvaltınızı yapabiliyorsunuz. Bu bölüm kahvaltı için sadece  6.30 ve 9.00 saatleri arasında açık. Bizde  kahvaltımızı orada saat 8.00 de yaptık, ve  hemen dışarı çıktık.(Bugün Sabri’nin doğum günü akşama kutlayacağız.)

2ay önce Sabriler Romadaydı, bende 2 yıl önce. Dedik ki ikimizde Roma’yı biliyoruz, zaten eski Roma bayağı küçük bir yerdi. Biz kendimiz hallederiz diye tura katılmadık. Tura katılsak yine bir kişi 85euro idi. Gemiden ayrıldığımızda iskeleyi özel otobüslerle geçtik. Ve otobüsün bıraktığı yerde karşımızda en az 10 kişi, ellerinde Roma Turu pankartlarıyla  bekliyorlardı. Hemen birine yanaşıp  fiyat ve program öğrendik. Bir kişiyi 10 euroya Roma’ya götürüp, getiriyorlardı. Fiyat çok uygun geldi. Eğer onların gezdirmesini isterseniz 25 euro ödemeniz gerekiyordu o zaman. Biz biliyoruz gerek yok dedik ve geliş gidiş aldık. Yol 40-45 dakika sürdü. Şoför  bize bir küçük harita verdi ve saat 17.30 da bulunmamız  gereken yeri işaretledi.

İlk olarak Kolezyum’u gezdik. Çok kalabalıktı, girmedik içeriye, dışarıdan baktık. Turistlerin yanında,  işportacılık yapan Afrikalılar vardı. Polisler kovalıyor, onlar kaçıyordu. Kolezyum hakkında bilgi yazmıyorum, internete baktığınızda birçok bilgiye ulaşıyorsunuz zaten.

blank

Sonra Roma’nın    Venedik Meydanında ki, ünlü anıtlarından olan Vittorio Emanuele II Abidesi’nin önünde fotoğraf çektirdik.

blank

blank

Sonra Aşk Çeşmesine gidelim dedik. Yol sorduk İtalyan’ın birine bize tarif etti, Allah’ım o kolay diye bildiğim yol bir uzadı bir uzadı. Kafamız karıştı. Başkasına sorduk, o da tam aksi ve bizi bir dolaştırdılar bir dolaştırdılar anlatamam. Daha sonra anladık ki, yol sorduğumuz tüm İtalyan’lar bizi yanlış yönlendirmişler. Ve daha sonra tesadüfen öğrendik, hep öyle yapıyorlarmış. Bıktılar galiba turistlerden.O gün tam 25bin adım atmışız. Herkes gideceğimiz yerin tam aksi yönüne yolladı bizi.En son fark ettik olayı, 50 metre uzaklıkta ki yere bizi bütün Romayı dolaştırıp getirdiler. Neyse spor oldu.

Aşk Çeşmesi her zaman ki gibi aşırı kalabalıktı. 2017 yılında arkadaşlarımla gittiğimde, havuza para atıp tekrar gelmeyi dilemiştim.Ve işte 2019 da da eşimle gitmek nasip oldu.Bu defa yine sağ elle sol omuz üzerinden havuza para attık. Ayyy 3. Defa gider miyim bilemiyorum. Laf aramızda İtalyanları pek sevmedim.

blank

blank

blank

blank

Ve İspanyol Merdivenleri:  merdivenlerin bulunduğu Piazza di Spagna (İspanyol Meydanı), Roma’nın en hareketli bölümlerinden . Adını bölgede yer alan İspanyol Elçiliği’nden alan meydan, gece gündüz hem Romalıların hem de turistlerin en sevdiği yerlerden biri. Roma’ya gidip orayı görmeden, ve  fotoğraf da çektirmeden olmazdı tabii. İspanyol Merdivenleri’nin alt kısmına Roma’nın ünlü çeşmelerinden olan kayık şeklindeki Fontana della Barcaccia,.  şehrin en ünlü alışveriş caddesi olan Via Condotti de merdivenlerin hemen karşısında yer alıyor. Sadece gezmeye kendimizi odakladığımız için, o caddeye gitmedik.

blank

blank

İspanyol Merdivenlerinden  doğru, Navona Meydanına gittik., 2000 yıl önce 30.000 kişi kapasiteli Domitian Stadyumu olarak elips biçiminde yapılmış bu meydan da,3 güzel çeşme bulunuyor. Seyyar satıcılar,ressamlar ve bol miktarda turistin bulunduğu bu meydanda da bol bol fotoğraf çektik.

blank

blank

blank

blank

 

Pantheon Antik Roma döneminden kalan ve en iyi şekilde korunmuş olan bir tapınaktır. 609 yılında Bakire Meryem Kilisesi olarak kutsanmıştır . Pantheon’un en önemli kısmı  kubbesidir. Yapının devasa kubbesi, dünyanın en büyük takviyesi beton kubbesi olarak bilinmekte. Çapı ve yüksekliği 43,3 m olan kubbenin ortasında, Oculus adında bir delik bulunur. 8 metre genişliğindeki bu delik içeriye ışık girmesini sağlayan tek noktadır.

blank

blank

blank

blank

İşte bizde artık biraz mola verip dinlenelim dedik ve bu tapınağın tam karşısındaki bir lokantaya gidip pizzalarımızı sipariş ettik. Birde şarap ve peynir tabağı isteyip, Sabri arkadaşımızın  doğum gününü kutlamaya başladık.

blank

Ve artık gitme saatimiz gelmişti.Şoförümüzün alacağı yere gidip beklemeye başladık. Karşımızda Vatikan vardı.Aslında arabamızın gelmesine yarım saat vardı gidip yakından görebilirdik içeri girmeden ama yorgunluktan o enerjiyi bulamadık. Eğer tekrar Romaya gidersek bu defa gezeceğimiz yer sadece Vatikan olacak.Arkadaşlarımız görmüş ve çok beğendiklerini söylediler.

blank

blank

Ve tam saatinde arabamız geldi ve gemimize doğru yola çıktık.

Gemiye gelip hemen hazırlandık ve yemeğe gittik. Malum Sabri’nin doğum günüydü ve şarabımız geldi masamıza.İlerleyen saatlerde Sujit ve yardımcısı bize sürpriz yapıp pasta getirdiler.Doğum günü şarkısı eşliğinde Sabride mumunu söndürdü. Hep böyle seyahatlerde sağlıklı, sıhhatli mutlu yıllarımız olsun inşallah.

 

blank

blank

 

blank

blank

blank

 

Yemek sonrası tabiî ki tiyatroya gittik,show bittiğinde de üst kattaki cafelerde zaman geçirdik.Bir cafede çoğu Amerikalı yolcuların olduğu yerde country Westen müzik dinleyip dans edenleri izledik. Saat 1.00 gelirken haydi discosunu da görelim diye 13 kata çıktık, orada da müzik dinleyip oynayanları izledik.

blank

blank

blank

Vee ilerleyen saatlerde yorgunluktan bitkin halde  odamızın yolunu tuttuk.

Yarın ki programda Amalfi kıyıları ve Pompei var.Durağımız Salerno..

Hepinize iyi geceler.

Not: 2017 yılında kız arkadaşlarımla gittiğim Roma gezisini de okumak isterseniz alttaki linki tıklayabilirsiniz.

https://nilguncabaci.com/2017/06/civitavecciha-roma-italya4-mayis-2017/

 

 

 

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.