Canlarım Beniiiiim……Ne Yapıyoruuuz…..EVDE KALIYORUZ…

Merhaba sevgili günlüğüm.

Ne günler geçiriyoruz değil mi? En son Halk Eğitim Merkezine 12 Mart Perşembe günü gitmiştim, öbür günde ufaktan yasaklar başlamıştı. Cumartesi günü WhatsAPP  gruplarında korkunç senaryolar yayılmaya başladı.

Neyse programları takip ettikçe ne olduğunu, nasıl bulaştığını, ne yapmamız gerektiğini ve nelere dikkat etmemiz gerektiğini öğrendik….Şuanda en iyi korunma  şekli EVDE KALMAK.

Televizyonlarda Evde Kalın, Evde Kalın, Evde Kalın diye her programda , her haberde duyuyoruz da ama maalesef birçoğumuz uygulamıyoruz. Neden?

Mecburiyetten gidenlere hiçbir sözüm yok…Benim kızım İstanbul’da haftada 3-4 gün gidiyor ve onun dışında evde çalışıyor, ama ne çalışmak cumartesi pazarı da yok.Hatta gecede çalışıyor, zorunda . Oğlum Amerika’da,L.A. de . O da tüm hafta içi çalışıyor. Hijyene dikkat ediyorlar, gerekeni yapıyorlar. Çalışmak zorunda olanların hepsine Allah yardım etsin. Onlara sözüm yok,ama canım sıkılıyor diye dışarı çıkıp bizi ve kendi hayatlarını tehlikeye atanlara sözüm. Günlerdir evdeyiz,düne kadar sadece evimizin bahçesine iniyordum ama, iki gündür inmedim birkaç günde inmeyeceğim. Çünkü bu dönemin çok tehlikeli olduğunu duydukça bahçeme bile inemez oldum. Olsun bugünlerde geçecek, gönülden inanıyorum.İnanmalıyız da.

Ben uyku sorunu yaşayan biriyimdir,5-6 saat uyurum.Yıllardır bu böyle.Şimdi de aynı. Sabahları 6.30- 7.00 gibi uyanıyorum. Biraz internette dolaşıyorum, sonra romanımı okuyorum , vakit daha çabuk geçsin diye de geç kalkıyordum yataktan,  saat 10.30 gibi. Baktım gün yetmemeye başladı. İstediğim şeyleri yapamıyorum, karar aldım biraz daha erken kalkacağım artık, bugün olduğu gibi.

Bilmiyorum sizin vaktiniz nasıl geçiyor? Ben günlük rutin işleri yapıyorum,en çokta yemek vaktimi alıyor, hemen hemen hergün yemek yapıyorum.Şimdi diyeceksiniz ki 2 kişisiniz neden hergün. Ben evcilik oynar gibi yemek yaparım minicik. Birer porsiyon. Onun için hemen hemen her gün bir şeyler pişiririm. (Henüz yemek pişirmedim)Bugün mesela 2 çeşit reçel yaptım. 3portakalın kabuğundan portakal reçeli ve buzluktan çıkardığım vişnelerden de vişne reçeli güzel oldu sanıyorum. Soğusun anlayacağım.Gün aşırı kefir mayalıyorum.

blank

Ekmek mayaladığım hamurdan, bir sonraki ekmek için maya ayırıyorum. Ve onunla da pişi yapıyorum.

blankblank

Bu yasaklardan sonra daha farklı görür oldum, sebzeleri ve meyveleri. Biberlerin, domateslerin çekirdeklerini saklıyorum, bazılarını ufak ufak bardaklara dikiyorum. Bakalım fide çıkacak mı?

blankblank

Meyve sebzeleri yıkadığım suyu bahçemize döküyorum. Suyu dikkatli kullanıyorum, yüzümü yıkarken, dişimi fırçalarken suyu açık bırakmıyorum. Kahvaltıda yediğim zeytin çekirdeklerini bahçeye atıyorum. Ekmek kırıntılarını bahçeye karıncalara atıyorum. Önceden martıları da beslerdim ama şimdi bayat ekmeğim yok Kendime göre bir şeyler deniyor araştırıyorum.

Bu arada kendime kazma aldım, ve bahçemi 50cm kadar daha büyüttüm.

blank

Akşamları yünden maske örüyorum, birtane ördüm ince oldu, şimdi modelini değiştirdim, bu daha güzel olacak. Gerekirse şayet içine kağıt havlu koyup kullanırım diye düşünüyorum. Sonrada kağıt havlu çöpe, maskede yıkanmaya gider.Belli mi olur, neyin ne zaman lazım olacağı.

blank

(Bu ince olan maskem)

Eşimin geliştirdiği maske daha güzel gerektiğinde kullanabiliriz.

blank

Bunları yaparken 3 gündür daha resmimin başına oturamadım vakitsizlikten. Daha dolap içlerini temizleyeceğim ona da fırsat olmadı. Ama acelem yok yaparım.

Kitap okuyorum 2 tane bitirdim, henüz size yazamadım.

blank

Onları yazacağım, hele şu anda elimde olan Gör Beni Azra Kohen’in kitabı içinde tarihle ilgili çok ilgimi çeken konular var, onları araştıracağım. Birde  Rockefeller Ailesini araştırmak istiyorum ve hatta günlüğümden sonra ilk işim Ali Kuzu’nun ‘’Rockfeller Ailesi’’ kitabını sipariş etmek olacak.

19 gündür evdeyiz şimdiye dek daha 3 film izleyebildim. Gündüzleri açmıyorum televizyonu, saat 19.00 haberlerini kaçırmıyorum. Sonrada açık oturumlarla veya komedi türünde bir şey varsa onu izliyoruz veya belgesel.

Gün böylece bitiyor ama sevgili okuyucularım bunların içinde en önemli şeylerden biri olmazsa olmazımız spor olsun. Bakın size en basitinden bir yürüyüş linki veriyorum. 28 dakika sürüyor ben dün uyguladım, hatta bitince de yer hareketlerimle sporuma devam ettim. Size yapabileceğiniz linkleri veriyorum.(linklerin üstünü tıklayın)

https://www.youtube.com/watch?v=u3fehQJfbVQ&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=sPLxcsW3tS4&feature=youtu.be

Sevgili okuyucularım ; BU HAREKETLERİ YAŞINIZA UYGUN OLDUĞU KADAR, HİÇBİR ŞEKİLDE ZORLAMADAN YAPINIZ.Şu anda  hastanelik bir durumunuz olmasın.

Bu arada beni izlemeye devam edin sizlere canlı pilates zamanlarını ve günlerini de bildireceğim linkler yayınlayacağım. Ve evde kaldığımız bu günlerde beslenmemizde nelere dikkat etmemiz gerektiğini söyleyen canlı performans programlarını da yazacağım.

Bakın bu beyin ekzersizi benim çok hoşuma gitti sizde deneyin, seveceksiniz.

http://zzzscore.com/1to50/en/?ts=1585652567049

İşte yine size içinde haber, egzersiz, kitap  ve film önerileri bulunan bir site.

https://www.agresifarilar.com/haftalik-atistirmalik-eglenceniz-30-mart/

Bunlara bir bakmaya başladınız mı, vaktin nasıl geçtiğini anlamayacaksınız.

işte size bir link daha:Fotoğraflardaki kuşlara dokununca tek tek seslerini dinliyorsunuz. Çok tatlı…
Kuş sesleriyle biraz havamız değişsin. Gözlerinizi kapatın ve kendinizi yemyeşil bir ormanda hissedin.

https://coneixelriu.museudelter.cat/en/birds.php

Canlarım benim, bunları oku, Evde Kal….Vaktin nasıl geçtiğini anlayacak mısın, gör bak?

Sizi seviyorum.

Not:Bayanlar şimdi evdeyiz diye sütyen giymemezlik yapmayın, uzmanlar yer çekimi kanununa göre hem sarkmasını önlersiniz diyor, hem de iri göğüslüler için sırt ağrısı yaşamazsınız diye uyarıyor, ben den söylemesi.Sağlıcakla kalın ve benim sitemden ayrılmayın.Uzaktan öpüldünüzJ))))

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.