Hayat Evde Güzel….

17 Marttan beri dışarıya çıkmıyorum. (O  zamanda arabayla market alışverişi için çıkmıştık)Sadece ayın 23 de maskemi ve eldivenimi takıp bankamatiğe kadar gidip, para çektim. Eczaneden de,ne olur ne olmaz diye ağrı kesici aldım.Bu arada eczaneye 2 şer , 2şer  alıyorlardı ,çok hoşuma gitti.Yalnız bu arada burnu akan ,elinde selpakla bir adam geldi ve yanımda durunca maskeli olduğum halde, adamdan 2 metre uzağa kaçtım. Üstelik o kişi maskesizdi. Oradan manava uğrayıp biraz sebze, meyve aldım, sonra markete uğradım bir iki şey aldım ve doğruca eve geldim. Elimdekiler balkona gitti önce. Ben ellerimi yıkadım. Sonra doğru duşa girdim. Sonra marketten aldıklarımı sabunlu su ile silip yıkadım, buzdolbına yerleştirdim. Kıyafetlerimi 60 derecede yıkadım.

3-4 saat sonra sebze ve meyvelerimi sirkeli suda bekletip yıkadım .Yani ben mecbur olmadıkça evden çıkmıyorum,çıkmayı da düşünmüyorum. İhtiyacım olan şeyleri Sanal Marketten alacağım. Daha önce Migros Sanal marketten almıştım. Sistemi çok beğendim.İstediğim eti nasıl bölünmesini istediğimi telefon açıp sordular, 1 kilo istediğim işkembe ,yarım kiloymuş ister misiniz dediler. Dondurmamı,mantarı, meyvemi bile eve getirdiler. Bu durumda çıkmama gerek kalmıyor.Mağazada gördüğünüz her şey, seçtiğiniz saatte evinize geliyor.10-12, 15.00-17.00, 19.00-?(hatırlayamadım) gibi.Şu zamanda en güzel şey sanal marketten sipariş vermek.

Şu ana kadar canım bir tek, Sinop’ta sular kesilmişti o zaman sıkıldı, moralim bozuldu. Ama onun dışında şükürler olsun iyiyim.

Sabah ben erken uyanıyorum saat 6.00-7.00 gibi ama kalkmıyorum. Önce telefonumdan  haberlere bakıyorum, biraz kitap okuyorum (2 tane bitti daha yazamadım)uykum gelirse tekrar uyuyorum ve 10.30 gibi kalkıp kahvaltı hazırlıyorum. Yani saat 11-12 arası kahvaltı saatimiz oluyor. Brunch gibi bir şey. Normal kahvaltımız dan daha abartılı. Böylece 16.00 ya kadar açıkmıyoruz. Bazen çay yapıp hafif atıştırıyoruz. Veya meyve yiyoruz. Bazen 2 günde bir, bazen 3 günde bir hijyen bir temizlik yapıyorum. Eğer o gün vaktim kalırsa resim yapıyorum.

blank

Yani günlerim şimdilik gördüğünüz gibi yoğun  geçiyor.Bugün kapı çalınınca erken kalkmak zorunda kalmıştım, onun içinde kahvaltıdan önce odamın şeklini değiştirdim.

Bu sabah kahvaltı yaparken roko koydum kahvaltıya ve temizlerken de köklerini koparıp her zaman ki gibi çöpe attım. Sonra aklıma geldi, hemen hepsini çöpten aldım ve bir kısmını evimdeki saksıya diktim. Sonra dedim ki ,apartmanın bahçesine de dikeyim diye düşündüm. Ama bahçemizde çok bakımsız. Evde de kazma ,kürek yok.Bulduğum kesici bir şeyler aldım elime, çekecek bile aldım, sonra  roko kökü,1 patates, 4 diş sarımsak, kabak çekirdeği aldım, eldivenlerimi de giydim, beni gören komşum Allah’tan bir keser verdide işim kolaylaştı.Temizleyip diktiğim yer inanın 1 metre kare bile olmadı ama ben ter içinde kaldım.1,5 saatimi aldı.Sonra da yine duş aldım.

blankblank

Evde ekmek yapmaya başladım ve börek açtım, kek yaptım.

blankblank

Fazla yememeye çalışıyorum. Birde evde pilates yapıyorum. Madem evden çıkamıyoruz hareketsiz kalmamamız lazım.

https://www.facebook.com/633458899/posts/10158431544388900/?d=n

Size önerim fazla haber dinlemeyin, whatsApp gruplarınıza da yazın, daha motive eden videolar paylaşsınlar, moralimizi yüksek tutalım. Bizim ülkemiz neler atlatmadı ki, bunlarda geçecek. Bunların geçeceğine ben inanıyorum..

Siz de inanın, şimdiye kadar evde yapmayı isteyip de yapamadığınız şeyleri yavaş yavaş yapın…Müzik dinleyin…Kitap okuyun…Örgü örün…

Hayat Evde de güzel…İyi geceler….

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Sinop özlemi çekenler…..

Merhaba sevgili okuyucularım..Nasılsınız?Ben iyiyim çok şükür. Corona günlerinde yürüyüş yaparak, ya da tekneyle balığa çıkarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.