AH bir bilseniz, başıma ne geldi…?

Dün başıma ne geldi????Dün sabah normal zamandan bir saat erken kalktım ki, işlerim yetişsin diye. Kahvaltıyı hazırlamaya başladım, bir ara gelinim bana telefonun ekran ışığını biraz düşürürsen daha çok pilden istifade edersin diye mesaj atmış. Ben zaten bunu uyguluyordum, ki şu sıralarda pil problemim yok çok şükür.

Ayarlara girmişken dedim, biraz kurcaladım telefonu,voice over ı canım aktifleştirmek istedi, ve işte ondan sonra başıma neler geldi, neler….

Meğer bu program görme engelliler içinmiş. Benim telefon, ne açılıyor, ne kapanıyor. Herşeyi bana okuyor, nereye bassam bana söylüyor ama bir türlü giremiyorum telefonun içine, kapanmıyor da. Nasıl üzüldüm anlatamam.Şu durumda dışarı çıkamazken, ben ne yapacağım diye kara kara düşünür oldum. Eşim bir yandan kızıyor,sen bukadar telefonu neden kurcalıyorsun diye. Bu arada fırında, yaptığım ekmeği unuttum, o da yandı. Durum kötü yani. Google sordum, o zaman öğrendim meğer bu telefon aynı zamanda görme engelliler içinmiş.Ama nasıl kullanacağımı bilmediğim için takıldım kaldım.

Sonra Apple  Türkiye yardımı aradım. Sağolsun Ahmet Bey diye bir bey yardım etti. Bu arada ben daha önce Siri’ye voice over’ı kapat demiştim, bana yapamam demişti.

Ahmet bey dedi ki, Siri ‘ye Voice Over’ı kapat der misiniz diye sordu. Ben sordum daha önce kapatamam dedi dedim. Tekrar deneyin dedi. Siri’ye söyledim ve o da hemen kapattı. Baktım telefonum normale döndü, nasıl sevindim anlatamam. Ahmet Bey’e çok teşekkür ettim.Eşimin, telefonu çok karıştırdığım için kızdığını filan söyledim. Bana karıştırın ki neler olduğunu öğrenin içinde dedi. Gerçekten kimbilir daha bilmediğimiz neler var. Siri’yi iyi ki kullanıyorsunuz, bakın hemen kapattı, öbür türlü biraz zorlanırdık dedi.Yani öğrenme merakımın faydasını gördüm. Bu arada Ahmet Bey’de Yunanistan Atina’dan bana yardım etti. İstanbul üzerinden telefonu cevaplamış.Çok iyi oldu. Böylece bazı telefonları Görme engellilerin de kullanabileceğini öğrenmiş oldum. Ama benim 2 saatime mâl oldu.

Sonra da rahatlayayım diye manikür pedikür yaptım.Saçıma maske uyguladım.Artık saçlarıma zeytinyağlı yeşil sabun, shower Jel yerine de beyaz sabun kullanıyorum.Harika oluyor. Annem hep bunları kullanırdı, saçları pamuk gibi ve çok gürdü. Biz bir sürü şampuanlar, kremler, boyalar derken saçlarımızı mahvettik. Bakın işte korona virüs bizim eskiye dönmemize vesile oldu.

(Krizler, alışkanlıkları değiştirmek ve yenilerini yaratmak  için bir fırsattır.

Charles Duhigg (ALIŞKANLIKLARIN  gücü)

Sonra da güne gidiyormuşum gibi giyindim ve yeğenlerimi Whats App’dan arayıp görüntülü sohbet ettik, eşimle kahve içtik. Bu iş çok iyi oldu.Böylece vaktimiz daha güzel geçti. Ve yine hemen akşam oldu.

blank

Bugün maskemi taktım, eldivenlerimi taktım, yanıma ıslak mendiller kolonyolarla ve arabayla  dışarı çıkmak zorunda kaldım.Çıkmışken de, maydanoz ve dereotu tohumu aldım. Komşum da marul fidesi verdi. Benim bahçe bu gidişle tarla olacak.))Evde diktiğim, domates tohumu olduğunu tahmin ettiğim fideler çıkmaya başladı. Çok sevinçliyim.

blankblank

Bugün  iskele ve sahil bomboştu. Aldıklarımı balkona koydum, bu gece dursun, yarın alırım silerek içeri. Gelince doğru duşa girdim, üstümde kilerin bazısı yıkandı, bazısı güneşte hala asılı.Önlemimi alıyorum yani..

blank blank

‘’Dar günün ömrü kısadır’’.Bugünleri de hayırlısıyla atlatacağız inşallah.

Bu arada, sizler için bugün bu siteleri buldum,ilginizi çeker umarım.

ÇiçekSepeti.com, pandemi sürecinde aile bütçesine destek olmak için evden üretim yapan kişilere ürünlerini ÇiçekSepeti’nde satma imkanı sunacağını duyurdu. 

https://www.marketingturkiye.com.tr/haberler/ciceksepeti-evden-uretim-yapanlara-destekte-bulunacagini-acikladi/

Mart Ayında Hangi Ürünlerin Satışları Arttı, Hangilerinin ki Azaldı?

https://pazarlamasyon.com/mart-ayinda-hangi-urunlerin-satislari-artti-hangilerininki-azaldi/

İstanbul Film Festivali’nin Ödüllü Filmleri MUBI’de

https://bigumigu.com/haber/istanbul-film-festivali-ozel-istanbul-film-festivalinin-odullu-filmleri-mubide/

DHA mı EPA mı? Osman Müftü Oğlu.

https://www.hurriyet.com.tr/dha-mi-epa-mi-25006427

Hepinize iyi günler diliyorum. HAYAT EVE SIĞAR…..EVDE KAL TÜRKİYEM….

 

 

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Sinop özlemi çekenler…..

Merhaba sevgili okuyucularım..Nasılsınız?Ben iyiyim çok şükür. Corona günlerinde yürüyüş yaparak, ya da tekneyle balığa çıkarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.