Bugün tam 34 gün oldu yasaklar başlayalı…..

Merhaba sevgili günlüğüm …

Bugün tam 34 gün oldu yasaklar başlayalı, çıkmak durumunda kaldığım 2gün dışında, 13 Marttan beri hep evdeyim. Evdeyim derken arada bahçeye iniyorum. Benim bahçede ki arsayı büyüttüm.2 metre kareyle başladım derken şimdi 5-6 metre kareyi buldu. Biliyorsunuz ufak bir kazma almıştım onunla yapıyordum, ama eşim, komşudan kazma ve kürek alınca işin şekli değişti. Daha rahat yapılıyormuş. Dünde bahçe işlerinden anlayan bir komşum geldi bahçeye, bana nasıl ekileceğini gösterdi bazı tohumların. Soğanları ve sarımsakları yüzeye dikmem lazımmış mesela. Ben çukur açıp içine gömüyordum. Onun dediği gibi yapınca ve birde yardım alınca daha rahatladım. Artık vücudumda alıştı bahçe işlerine, en son indiğimde 1,5 saat çalıştım. Kendimi de yorgun hissetmedim. Ama açık söylemek gerekirse  ürün yetiştirmek zor iş. Hani bazen köye gideriz, ev sahibi doldurur çantamızı öyle yollar şehre bizi. Maşallah bizim köylümüzün gözü karnı tok. Yoksa inanın kimseye öyle doldurup verilecek gibi kolay iş değil bahçeyle uğraşmak. Ben bu işe canım sıkılmasın, koronalı günlerimi daha dolu dolu geçireyim diye başladım. Ama çok hoşuma gitti. Hele birde ürün almaya başlayayım, o zaman, işte o zaman keyifli olacak. Bende komşularıma söyledim istediklerinizden toplayabilirsiniz, şimdiden helal ediyorum dedim. Ama siz siz olun, pazara çıktığınızda köyden gelen satıcılarla pazarlık yapmaya kalkmayın. Çünkü   gerçekten çok meşakkatli bir iş. Aldıkları parayı hak ediyorlar.

blank

Sevgili günlük,  ileride bu yazılarımı tekrar okuma durumum olursa nasıl günler geçirdiğimi hatırlamak isterim ve hatta kısmetimde varsa torunlarıma da anlatmak. Gerçekten zor günler geçiriyoruz. Çok şükür benim çok fazla bir problemim yok, hemen akşam oluveriyor. Ama dışarıda gezmeyi özledim, arkadaşlarımı özledim. Yüzyüze sohbetlerimizi özledim. Çok şeyi özledim anlayacağınız. Bu gidişle temmuzda bile biraz zor rahat gezmemiz.

Dün kahvaltı yaparken eşime söyledim şükürler olsun ki, evde oturursak, dolaşmazsak, izolasyonumuzu sağlarsak bu virüs bize bulaşmayacak. Bak şurada oturmuş kahvaltı yapıyoruz. Savaşta da olabilirdik, üstümüzden savaş uçakları geçebilir, bomba atabilirlerdi. Yani beterin beteri var, bu halimize de geçene kadar şükredip, sabırla beklememiz gerekiyor.

Neyse bir şekilde evde vakit geçiyor, hergün bir film izliyorum Netflix’de. Eğer sizde de Netflix varsa’’ Ajan  Salt’’ı izlemenizi öneririm. Nefes kesen bir polisiye filmi.’’The Accountant’’ ı da çok beğendim. Ve bugünde çocuklarla birlikte izleyebileceğiniz bir Türk filmi olan ‘’Rüzgar’’.

Bu arada akşamları Korona Yeleği örüyorum. Bitince ne olduğunu ve modelini yayınlarım, şimdilik bu kadar yeter.

Spor yapıyor musunuz,spor?Siz onu söyleyin bana. Hergün yürüyüş yapın evde ne olur. Beyleri ikna edemiyoruz bu konuda ama bari biz bayanlar yapalım ve zinde kalalım. Ben şahsen çok faydasını görüyorum.( Daha önceki yazılarımda video linklerini yayınlamıştım.)

Sabahları da kitap okuyorum, bir bakmışsın ben daha resmin başına oturmadan akşam oluveriyor.

Dün ablamla konuştum o ki benden daha erken kalkıyor, ama Nilgün hemencecik akşam oluyor, ben bu kadar çabuk geçsin istemiyorum diyor. Demek biz ailece vaktimizi dolu dolu harcıyoruz ki hemen akşam oluyor.

Akşamda her zaman bir gündem var çok şükür…Bazı şeylere gülüyorum,herkesi aldattıklarını sanıyor bazıları…Neyse geç bunları benim sayfamda politika hiç olmadı, olmayacakta.

Bu sabah kapım çaldı, kargo gelmiş benim adıma..Hiçbirşey beklemiyordum.Meğer kızım bana Korona Virüs moral paketi yollamış. Bir sürü makyaj malzemesi, kremimden, parfümüme, rimelimden, fondötenime. Çok mutlu oldum. Bugün spordan sonra duş alıp ürünlerimle makyaj yapmayı düşünüyorum. Belki sonrada çöpleri dökmeye çıkarım.))))

Sizler için bulduğum güncel haberler:

Instagram canlı yayınlarını artık webden de takip edilebilirsiniz

https://webrazzi.com/2020/04/13/instagram-canli-yayinlarini-artik-webden-de-takip-edilebilirsiniz/

Türk Profesör, ‘Çernobil’deki Radyoaktif Toz Türkiye’yi Etkiler mi?’ Sorusunu Cevapladı

https://www.webtekno.com/cernobil-radyoaktif-toz-turkiye-h90235.html

Instagram Hikayeler’e Nasıl Müzik Eklenir?

 https://www.webtekno.com/instagram-hikayeler-muzik-ekleme-nasil-yaplir-h90227.html

Son 10 Yılda En Çok İndirilen Uygulamalar

https://www.webtekno.com/son-10-yilda-en-cok-indirilen-uygulamalar-h89221.html

Ofisi özleyenlere…”I Miss the Office” modern ofis yaşantısının arka plan gürültüsünü, kalabalık çalışma ortamını özleyenler için ev konforuna taşıyor.

https://mediacat.com/ofisi-ozleyenlere/

Evde Aynı Aktivitelerden Sıkılanlar İçin Yeni Öneriler

https://pazarlamasyon.com/evde-ayni-aktivitelerden-sikilanlar-icin-yeni-oneriler/

Bugünlük bu kadar yeter diyorum, ve ben yürümeye gidiyorum. Nereye gidiyorum..? Yan odaya))

Haydi hepinize sağlıklı günler dilerim. EVDE KAL TÜRKİYEM.

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Sinop özlemi çekenler…..

Merhaba sevgili okuyucularım..Nasılsınız?Ben iyiyim çok şükür. Corona günlerinde yürüyüş yaparak, ya da tekneyle balığa çıkarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.