Aman Allah’ım 1,5 ay olmuş sizlere yazmayalı.

 Kışın evde otururken haftada 2 yazardım, şimdi yazın yazmam zor oluyor. Yazmadığımı görünce de beni lek lek geziyor diye düşünmeyin sakın ha. Güzel, rüzgar olmayan havalarda teknemizle denizde veya hava bozuksa evdeyiz.

Şimdi 2 gündür çok rüzgar var evdeyiz, patladım vallahi. Dışarıda güneşi görünce evler çok sıkıcı geliyor. Ama mecburen evdeyiz.

Öyle parka gidip oturayım, arkadaşlarımla gezeyim, şuraya gideyim, buraya gideyim diye bir şey kalmadı.

Şimdi biraz başa döneyim bayramda kızım geldi. Önce gelebilir miyim diye sordu, Allah biliyor ya ben gel demedim (çalıştığı için), çok özlediğim halde. Eşim ısrar etti. Ve kızımda geldi.Ne sarıldık birbirimize,ne öpüştük, ilk 2 gün evde siperlikli dolaştım, sosyal mesafeye dikkat ettim, sonra sosyal mesafeyi kaldırdık ama, hiç yakın temasda bulunmadık. 10 gün kaldı Sinop’ta, sadece yolcu ederken kolunu öptüm. Çok zor ya…Off off artık gitse şu korona derken, şimdi daha şiddetli başladı.İşte yazın sosyal mesafeye dikkat edilmeyince, maske takılmayınca, hijyene önem verilmeyince olacağı buydu.Şimdi de sonbahara giriyoruz ki yayılma durumunu, normal grip olma durumumuzu da göz önünde bulundurursak ,zor günler bizi bekliyor diyebiliriz.

sinopblankblankblankblankblankblankblank

Kızım buradayken  birçok kez denize gittik, pikniğe gittik, kurallara dikkat ederek tabii.

Bu arada gün arkadaşlarımla 13 kişilik tekne tutup, 7 kişi binerek, sosyal mesafeye de dikkat ederek günümüzü yaptık ve hem de yüzdük.Hatta Cuma günü yine aynı grup arkadaşlarımızla Akliman da piknik yaptık. Tüm kurallara uyarak. Herkes kendi arabasıyla geldi pikniğe. Vallahi biz çok dikkat ediyoruz kurallara, inşallah bir şey olmaz.

blankblankblank

Bu pandemi de arkadaşlığın, birlikte olmanın önemini gördük, insanın insana nasıl muhtaç olduğunun farkına vardık.

Bu arada Sinop’ta balık varmı diye merak edenleriniz çok oluyordur. Sabah palamuta çıkarsanız bayağı tutuyormuşsunuz, ama gündüz biz, 1-2 yakaladık. Ne istavrit, ne mezgit hiç yok. 3-4 saat dolaşıyoruz denizde akşam üzeri, ama elimiz boş geliyoruz eve. Geçen sabah eşim çıkmış balığa biraz palamut yakalamış, çok sevindik. İnşallah bundan sonra çıkar. 1 Eylülde yasak kalkıyor büyük balıkçı teknelerine, onlar tutarlar kesin. Palamutlar Çingene palamutu sebzeli yapınca tadı güzel,ama kızartırsanız yağsız olduğundan tadı çok güzel değil.Eylül ayında büyüyünce güzelleşirler.

blankblankblank

Daha öncede yazmıştım, artık çok erken yatıyorum, 22.00-23.00 arası , bazen sabahlarıda 6.00 gibi uyanıyorum, o zaman da yürüyüşe çıkıyorum. Sahilde ve Karakum yolunda fazla kimse olmuyor, kimse olmayınca da maskemi indiriyorum, bakıyorum gelen var yine burnumu içine sokuyorum maskemin. Maskesiz yürüme çok güzel tabii. Önceleri arkadaşımla geceleri yürüyorduk, çok kalabalıktı ve hem maske ,hem siperlik  çok bunalttı, nefes alamadım. Onun için şimdi ben sabah yürümeye başladım. Eğer uyanırsam, birinci tercihim uyku, 2. Tercihim yürümek.Kadınlar denizinde sabah 6.30 da bayanlarda erkeklerde yüzmeye geliyorlar bazı günler belki 10 kişiye yüzerken rastlıyorum. Şimdi günler kısalmaya başladığı için artık sabahları 7.00 de geliyorlar yüzmeye.

blankblankblank

Kitap, kışın okuduğum gibi okuyamıyorum. Bir tane bitirdim  onu yazamadım daha, 2. side elimde. Fırsat bulunca görüşümü yazarım.

Bol bol yemek tariflerine bakıyor ve yapıyorum.Bu hiç iyi olmadı benim için.Kışın daha çok dikkat ediyordum kendime, yazın biraz ipin ucu kaçtı.Yürüyüş ve yüzmeyle dengelemeye çalışıyorum.

blankblankblank

Bu arada arsa arayışımıza devam ediyoruz. Çok baktık ve her baktığımızda da çok şeyler öğrendik. Ne istediğimizin daha çok farkına vardık. Kaymaların nerede olduğunu ve 2B leri öğrendik.

blank

Offf offf çocuklarımı çok özledim, arkadaşlarımı çok özledim, gezmeyi çok özledim, akrabalarımı çok özledim, eski günleri çok özledim. Allah’ım inşallah beterinden korurda bizi, eski güzel günlerimize en kısa sürede döneriz.

Liseden arkadaşlarımızla da açık havada buluştuk.

blankblankblankblank

Bu arada bahçemin nasıl olduğunu merak edenler var. Bahçemden de bahsedeyim. Bahçemden uzak olunca, sulayamadık, kışın olduğu gibi otunu toplayamadık, bakımını iyi yapamayınca verimi de iyi olmadı.Hala her hafta domates alıyoruz, biber topluyoruz. Ama umduğumuz gibi çok değil. Kahvaltıda yiyoruz. Hiç salatalık alamadık, mısır ve çilek alamadık. Başında olmayınca bahçede verimli olmuyor, bunu anladık. Kısmetse kış için ürün dikeceğim, hem de vakit geçirmiş oluruz.Nasıl olsa bu kışta evdeyiz, öyle görünüyor.

Bu ağustos ayında maalesef Sinop’un en sevilen simalarını yitirdik. İlk, Vural Etyemez bey’i kaybettik. 4 gün önce yürüyüşteydi, hatta yetişmeye çalıştım ama yetişemedim, 4 gün sonrada öldüğünü öğrendim, çok üzüldüm çook. Konservatuvarımız ve Sinop’umuz, değerli bir kişiliği kaybetti.T.H.M Konserlerinde merakla son solisti beklerdik, enson Vural Bey çıkar türküsünü veya kantosunu söyler, bizde büyük bir keyifle izlerdik. Ençok alkışı o alırdı. Hele o ramazan gecelerinde Sinop’ta, Yardım Sevenler Derneğine yapılacak katkı için düzenlenen helesa gecelerinde Vural Bey sellim başı olurdu. Bizde arkasından yürür eşlik ederdik kendisine. Mekanın cennet olsun, güzel insan, seni unutmayacağız.

blank

Ve yine çok sevilen aile hekimlerimizden Dr. Engin Ünaldı’da hayata veda etti. Çok sevdiğim öğretmen arkadaşlarımdan Sezer Ünaldı’nın eşiydi. Yine benim Lisede İngilizce öğretmenim Şermin Tekinalp’in kardeşiydi.Sanırım nisan ayında, ağabeyi Metin Bey kalp kirizinden vefaat etti, ağustosta da Engin Bey.Ünaldı ailesi peş peşe çok büyük acı yaşadı. İkisinin de mekanları cennet olsun.Çok erken ayrıldılar aramızdan.

blank

Ve ardından da Sinop’un sevilen öğretmenlerinden  Şaziye Yılmaz’ın oğlu Recai Yılmaz ‘ı kaybettik. Recai ile 3 sene aynı apartmanda oturmuştuk, Çok kibar ,sevgi dolu bir insandı.Ve hayat genç yaşta aldı aramızdan onları. Hepsinin ailelerine başsağlığı diliyorum, ve kaybettiklerimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun.

blank

Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı,Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve tüm şehitlerimizi saygıyla anıyorum.30 Ağustos Zafer Bayramımızın 98. yıldönümü hepimize kutlu olsun.

Şimdide Sinop Belediye Bandosu arabayla Sinop’u dolaşıyor ve marşlar çalıyorlar.

blank

İşte haberler bu kadar bende, güzel günlerde buluşmak dileği ile hoşçakalın diyorum. Kendinize iyi bakın, sağlıkla kalın.

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.