Bilinçaltının Gücü..Joseph Murhy

İnancınız yoksa,iyi niyetli değilseniz, bu yazımı okumayın lütfen…

Bilinçaltının Gücü..Joseph Murhy

Öyle bir kitapla tanıştım ki, çok teşekkür ediyorum benim bu kitabı okumama vesile olan psikolog arkadaşıma..Bu ve ardından tanıtacağım diğer kitabı…

Seni seviyorum canım, gerçekten hem de tüm kalbimle…

Kitabın arka kapağında yazanlar şöyle: Senelerdir Amerika’da En Çok Satan Bireysel Gelişim Kitaplarından Biri. Düşüncelerinizi Değiştirirseniz, Kaderinizi de Değiştirirsiniz. Neden bir insan üzgünken diğeri mutludur? Neden bir insan korkak ve endişeliyken diğeri inanç ve güven doludur? Neden bir insan amansız olduğu söylenen bir hastalıktan kurtulurken diğeri iyileşemez? Neden bir insanın güzel, lüks bir evi varken diğeri derme çatma bir yerde yaşamak zorundadır? Neden bir insan tam bir başarı örneğiyken diğeri sefil haldedir? Neden bir konuşmacı ilgi çekici ve son derece popülerken, diğeri sıradan ve sönüktür? Neden bir insan işinde ya da mesleğinde bir dehayken, diğeri hayatı boyunca hiçbir şey yapmadan ya da başarmadan düşe kalka yürümeye çalışır? Neden bu kadar fazla hoşgörülü ve ahlaklı insan zihnindeki ve bedenindeki olumsuzlukların acısını çekiyor? Neden ahlaksız pek çok kişi başarılı, zengin ve sağlıklı olup bunun keyfini çıkarıyor? Neden bir insan mutlu bir evlilik sürerken diğeri evliliğinde mutsuzluk ve hayal kırıklığı yaşıyor? Bu soruların yanıtı, bilinç ve bilinçaltınızın işleyişinde gizli olabilir mi? Kesinlikle evet.

Bu kitap tam bir başucu kitabı, elimde kurşun kalem aldım ve her önemli gördüğüm satırın altını çizdim, çok çok önemlilerin sayfasını kıvırdım, hemen hemen her sayfa da da bana çok faydası dokunan yazılar okudum. Ve kendimde şunu fark ettim, bazı şeyleri ben bu kitabı okumadan da yapıyor, uyguluyormuşum. Onun için anlamam ve benimsemem ve uygulamam çok kolay oldu.

Sizinle birkaç alıntı paylaşacağım şimdi:

  1. Bir insan bilinçaltı zihninde ne düşünüyorsa, o kişidir.
  2. Yapmanız gereken tek şey, elde etmek istediğiniz olumlu şey ile,zihinsel ve duygusal olarak bütünleşmektir.
  3. İnsanın genelde en korktuğu şey başına gelir.(bunun neden olduğunu kitap açıklıyor)
  4. Bilinçaltınızın gizli gücüyle temasa geçmeyi ve onu serbest bırakmayı öğrendiğiniz anda, hayatınıza daha fazla güç, zenginlik, sağlık, mutluluk ve neşe getirebilirsiniz.
  5. Dilekleriniz evrensel etki ve tepki ilkesine göre yanıt bulur. Düşünce başlangıç aşamasında olan eylemdir. Tepki, bilinçaltınızın, düşüncenizin doğasına olan yanıtıdır. Zihninizi uyum ,sağlık,barış ve iyi niyet kavramlarıyla doldurduğunuzda, hayatınızda mucizeler gerçekleşmeye başlar.
  6. Bilinçaltınıza ne ekerseniz, bedeninizde ve çevrenizde onları biçersiniz
  7. Bilinçaltınız ona ilettiğiniz şeyi gerçekleştirmek için yeri göğü yıkar. dolayısıyla onu doğru fikirlerle ve yapıcı düşüncelerle doldurmanız gerekir.
  8. Uyku halindeyken bilinç ve bilinçaltınız arasındaki çatışmalardan kaçının. Uyumadan önce tekrar tekrar dileğinizin gerçekleştiğini düşünün. Huzur içinde uyuyun ve neşe içinde uyanın.
  9. Bilinçli olarak telkin ettiğiniz ve gerçek olarak kabul ettiğiniz her şey zihninizde, bedeninizde ve ilişkilerinizde gerçek olur. İyi şeyler telkin edin ve yaşama sevincini deneyimleyin.
  10. Bilinç altınız zihinsel zorlamalara değil, inançla veya bilinçli olarak kabul ettiklerinize cevap verir.
  11. İrade gücünüzü kullanarak bilinçaltınıza asla bir fikri kabul ettirmeye çalışmayın. Bu tür girişimler başarısızlıkla sonuçlanmaya mahkumdur. Genellikle arzu ettiğinizin tam tersini elde edersiniz.Çaba harcamadan izlenen yol daha iyidir.
  12. Sözlerinizin, zihninizi yanlış fikirlerden temizleme ve bunların yerine doğru fikirleri koyma gücü vardır.
  13. Hasetlik ve kıskançlık, zenginliğin akışını engeller. Başkalarının sahip olduğu bolluğa sevinin.
  14. İnsanların sizin hakkınızda ne düşünmesini istiyorsanız, onlar hakkında öyle düşünün.
  15. Başkalarını affetmek, zihinsel huzur ve kusursuz bir sağlık için şarttır.
  16. Sabır, iyi yüreklilik, doğruluk, tevazu, iyi niyet, huzur, uyum ve kardeşlik sevgisi asla yaşlanmayan özellikler ve niteliklerdir. Bu özellikleri bu hayat düzleminde yaratmaya devam ederseniz, ruhunuz her zaman genç kalır.
  17. Huzur, sevgi, neşe, güzellik, mutluluk, bilgelik, iyi niyet,ve anlayış, asla yaşlanmayan ve ölmeyen özelliklerdir.
  18. Hayal kurmaktan vazgeçtiğiniz, hayatla ilgilenmediğiniz zaman yaşlanırsınız. Huysuz, dırdırcı, aksi ve hırçın olduğunuzda yaşlanırsınız. Zihninizi hayatın gerçekleriyle doldurun ve onun sevgisinin ışığını yansıtın. Gençlik budur.

 

Bu yazdıklarım bazı altını çizdiğim cümlelerdi. Ama içinde daha nice güzel cümleler ve açıklamalar var. Beni çok rahatlattı bu kitap. Ve şimdiye kadar kendilerini affetmeyi hiç düşünmediğim 6 kişiyi affederek, ruhumu huzura  kavuşturdum ve onlar için hissettiğim bu  duyguları serbest bıraktım.

Hepinize gönülden sevgilerimi yolluyorum.Kendinize iyi bakın ve sevgiyle kalın..

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

aykırı aşklar

Aykırı Aşklar..Naşide Gökbudak..

Aykırı Aşklar..Naşide Gökbudak.. Merhaba , şu sıralar seri halde kitap okuyamıyorum maalesef. Bu kitaba da …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.